ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

British Airways: Με κραγιόν και makeup πιλότοι και αεροσυνοδοί | Νέα ήθη!

Είναι ένα πολύ μικρό βήμα για την ανθρωπότητα, αλλά αναμφισβήτητα ένα μεγάλο βήμα για την British Airways, καθώς η αεροπορική εταιρία επιτρέπει πλέον μακιγιάζ, βαμμένα νύχια, ακόμη και piercings στα μέλη τους πληρώματός της, ανεξαρτήτως φύλου, στο πλαίσιο της επικαιροποίησης του κανονισμού της για τον κώδικα ενδυμασίας.

Τα μέλη του πληρώματος επιτρέπεται πλέον να φορούν μακιγιάζ, βερνίκι νυχιών, αξεσουάρ μόδας -ανεξάρτητα από το φύλο τους- και να έχουν γένια τριών ημερών.  Ωστόσο, οι κανόνες παραμένουν λίγο… βρετανικοί, αφού το μακιγιάζ γύρω από τα μάτια θα πρέπει να είναι ελαφρύ και τα νύχια να είναι βαμμένα όλα στο ίδιο χρώμα.

“Έχουμε αναθεωρήσει τις κατευθυντήριες γραμμές για την περιποίηση των μαλλιών, την ομορφιά και τα αξεσουάρ”, ανέφερε εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρίας, τονίζοντας ότι, η BA επιθυμεί να δημιουργήσει ένα “εργασιακό περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς”.

“Δουλέψαμε με τους ανθρώπους μας για να δημιουργήσουμε ενημερωμένες οδηγίες για την περιποίηση, την ομορφιά και τα αξεσουάρ, επιτρέποντας στους συναδέλφους μας να φέρνουν την καλύτερη, πιο αυθεντική εκδοχή του εαυτού τους στη δουλειά καθημερινά”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κίνηση αυτή επηρεάζει την κόμμωση, το μακιγιάζ και τα κοσμήματα, ωστόσο, οι στολές δεν επηρεάζονται από τις αλλαγές.

Οι νέοι κανόνες ισχύουν χωρίς διάκριση φύλου, σύμφωνα με ένα διευκρινιστικό φυλλάδιο που διανεμήθηκε στους εργαζομένους. Έτσι, οι πιλότοι και τα μέλη του πληρώματος πτήσης μπορούν να κρατούν τσάντα, να βάφουν τα νύχια τους ή να δένουν τα μαλλιά τους κοτσίδα, ανεξάρτητα από την ταυτότητα του φύλου τους.

Το 2019, η αεροπορική εταιρία έγινε η πρώτη, μεγάλη, διεθνής αεροπορική εταιρία που απέσυρε την απαίτηση να φοράνε μακιγιάζ οι γυναίκες μέλη του πληρώματος. Η αεροπορική εταιρία άρχισε επίσης να παρέχει παντελόνια ως μέρος της τυπικής στολής της και όχι κατόπιν αιτήματος.

Επί του παρόντος, η British Airways απασχολεί 30.000 υπαλλήλους που διαχειρίζονται έναν στόλο 290 αεροσκαφών. Πριν από την πανδημία Covid-19, περισσότεροι από 47 εκατομμύρια επιβάτες πέταξαν με την BA το 2019.

Η British Airways ακολουθεί τα βήματα της Virgin Atlantic, η οποία νωρίτερα αυτόν τον χρόνο κατάργησε την υποχρέωση τα μέλη του πληρώματος να φορούν συγκεκριμένη στολή ανάλογα με το φύλο.

Η εταιρία του Βρετανού επιχειρηματία, Ρίτσαρντ Μπράνσον, εξέδωσε επίσης κονκάρδες ονομάτων, στις οποίες οι εργαζόμενοι και οι επιβάτες μπορούν να αναγράφουν αν επιθυμούν να τους απευθύνονται με το “αυτός” ή “αυτή” ή με ουδέτερο γένος.

The post British Airways: Με κραγιόν και makeup πιλότοι και αεροσυνοδοί | Νέα ήθη! appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr