ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

CDC: Όχι καραντίνα και στους μη εμβολιασμένους που έρχονται σε επαφή με τον κορωνοϊό

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι δεν θα συνιστούν πλέον στα σχολεία ή στους παιδικούς σταθμούς να θέτουν σε καραντίνα τους μαθητές ή να τους ελέγχουν με τεστ σε περίπτωση έκθεσης τους στον κορωνοϊό.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o Oργανισμός ανακοίνωσε επίσης ότι δεν συνιστά πλέον σε ανεμβολίαστα άτομα να μπαίνουν σε καραντίνα μετά την έκθεσή τους στον ιό, εφόσον δεν έχουν βρεθεί θετικοί ή δεν έχουν συμπτώματα, λέγοντας ότι περίπου το 95% του πληθυσμού των ΗΠΑ είτε έχει εμβολιαστεί είτε έχει ήδη νοσήσει, είτε και τα δύο.

Σημειώνεται ότι προηγούμενη καθοδήγηση του CDC ανέφερε ότι τα άτομα που είχαν εκτεθεί αλλά ήταν εμβολιασμένα για τον κορωνοϊό θα μπορούσαν να παραλείψουν την περίοδο καραντίνας.

Η προηγούμενη νόσηση και ο εμβολιασμός παρέχουν κάποια προστασία έναντι σοβαρής ασθένειας και έτσι μπορούμε να έχουμε διαφορετικές οδηγίες ή συστάσεις με βάση την κατάσταση εμβολιασμού“, δήλωσε σε ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους η Δρ Greta Massetti των CDC.

Ο Οργανισμός δήλωσε ότι οι μαθητές που εκτίθενται στην covid-19 θα πρέπει να ακολουθούν τις συστάσεις του CDC και να φορούν μάσκα υψηλής προστασίας για 10 ημέρες και να κάνουν διαγνωστικό τεστ την 5η ημέρα.

Διαβάστε ακόμη:

Berkshire Hathaway: Ζημιές $44 δισ. αλλά οι επενδυτές… πίνουν νερό στο όνομα του Μπάφετ

Αλ. Δανιηλίδης (Αθηναϊκή Ζυθοποιία): Το επόμενο βήμα μετά τη «χρυσή» συμφωνία με την Bacardi

ΤΕΞΑΠΡΕΤ: Νέο «σφυρί» για το συγκρότημα στο Καλοχώρι – Το άδοξο τέλος μιας βιομηχανικής δύναμης (pics)

ΠΗΓΗ NEWMONEY