ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Celestyal Cruises: Επιλογή για Home port του λιμανιού της Θεσσαλονίκης

Η Celestyal Cruises, η βραβευμένη και αναγνωρισμένη ως η νούμερο ένα επιλογή κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά και την Ανατολική Μεσόγειο, πιστή στο όραμά της για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στη χώρα μας και με αφορμή τη δεύτερη προγραμματισμένη προσέγγιση του κρουαζιερόπλοιου Celestyal Crystal στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το εγκαινίασε ως ένα λιμάνι από-επιβίβασης (homeport) για τις κρουαζιέρες της, προσελκύοντας επισκέπτες από την Βόρεια Ελλάδα, την Ευρώπη αλλά και από τις αναδυόμενες Βαλκανικές αγορές.

Στο πλαίσιο της υποδοχής του Celestyal Crystal στη Θεσσαλονίκη και μέσα σε εξαιρετικά αισιόδοξο κλίμα πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση στο κρουαζιερόπλοιο, παρουσία εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) και του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ), καθώς και άλλων τοπικών φορέων. Η Celestyal Cruises  ανακοίνωσε ότι θα προσεγγίζει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε εβδομαδιαία βάση, εδραιώνοντάς το ως λιμένα από-επιβίβασης, με 30 προγραμματισμένες προσεγγίσεις του Celestyal Crystal για τη φετινή σεζόν έως και τις 2 Οκτωβρίου και σχεδιασμό για περισσότερες από 40 προσεγγίσεις, το 2023.

Στην εκδήλωση έδωσαν «το παρόν» είτε δια ζώσης είτε μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος οι κ.κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Σταύρος Καλαφάτης, Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός Τουρισμού, Άντζελα Γκερέκου, Πρόεδρος Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Βούλα Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης & Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Θάνος, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Αιμιλία Παπαχρήστου, Γενική Γραμματέας MedCruise, Ένωσης Λιμένων Κρουαζιέρας Μεσογείου, Θάνος Λιάγκος, Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. ΟΛΘ Α.Ε., ο Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Μαρία Αντωνίου, Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, καπ. Νίκος Βασιλειάδης, Πλοίαρχος Celestyal Crystal, ο καπ. Γεώργιος Κουμπενάς, Πρόεδρος Επιχειρήσεων της Celestyal Cruises και Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), ο κος Βασίλης Καραχάλιος  Υπεύθυνος Πωλήσεων για την Ελλάδα.

Την αισιοδοξία του για  την πορεία της κρουαζιέρας στη χώρα μας, εξέφρασε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, εκτιμώντας ότι οι προσεγγίσεις και οι πληρότητες των πλοίων το 2022 θα ξεπεράσουν κατά πολύ τα νούμερα του 2019, ενώ δήλωσε συγκεκριμένα: «Φέτος, με αφετηρία την Θεσσαλονίκη, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να ταξιδέψουν με τη Celestyal Cruises σε εβδομαδιαία βάση στο Κουσάντασι τη Ρόδο, το Ηράκλειο της Κρήτης, τη Σαντορίνη, τη Μήλο και το λιμάνι του Πειραιά, γεγονός που δημιουργεί τις προϋποθέσεις ένταξης της πόλης στο διεθνή χάρτη της κρουαζιέρας. Οι ελληνικές θάλασσες παραμένουν έως τώρα ένας ασφαλής και ιδανικός προορισμός με εξαιρετικές κλιματολογικές συνθήκες για τους  επισκέπτες».

Στο ίδιο πνεύμα, οι δηλώσεις του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, κ. Σταύρου Καλαφάτη: «Οι αριθμοί μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το φετινό καλοκαίρι θα σημειώσουμε ρεκόρ αφίξεων και εσόδων στον τομέα του Τουρισμού. Χαρακτηριστικοί είναι οι αριθμοί που ανακοινώθηκαν από τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, όπου συνολικά για το 2022 επιβεβαιώνει την άφιξη 62 κρουαζιερόπλοιων. Έτσι, το λιμάνι της πόλης μας αναδεικνύεται ως ένα διεθνές λιμάνι επιλογής με δυνατότητα επιβίβασης, ή και αποβίβασης επιβατών κρουαζιέρας».

Ο καπ. Γιώργος Κουμπενάς, αναφέρθηκε στο όραμα της εταιρείας για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στη χώρα μας και την προβολή νέων προορισμών και τόνισε πως  «…εδώ και αρκετά χρόνια, η εταιρεία  είχε αποφασίσει ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντικό προορισμό αλλά και λιμάνι εκκίνησης κρουαζιέρας.

 Η ιστορικότητα της πόλης, τα πολυάριθμα αξιοθέατα μέσα και γύρω από αυτήν, καθώς και ο ιδιαίτερος τρόπος ζωής με την άψογη φιλοξενία  και το πολύ καλό φαγητό αποτελούν εχέγγυά για την ικανοποίηση των επισκεπτών κρουαζιέρας. Έχοντας ξεκινήσει ήδη από το 2021 τις τακτικές προσεγγίσεις και την επιβίβαση επιβατών από τον Λιμένα Θεσσαλονίκης έχει εδραιωθεί πλέον η πεποίθηση μας ότι η πόλη πρέπει να βρίσκεται ανάμεσα στα βασικά Ελληνικά λιμάνια κρουαζιέρας. Η οικονομική συνεισφορά των επιβατών κρουαζιέρας στο λιμάνι εκκίνησης υπολογίζεται από διεθνείς στατιστικές στα 400 ευρώ ανά επιβάτη.  Ανάμεσα στα οφέλη που απολαμβάνει  η τοπική κοινωνία από τη λειτουργία της κρουαζιέρας, δεν πρέπει να ξεχνάμε την αναγνωρισιμότητα που προσφέρει η κρουαζιέρα στους προορισμούς που επισκέπτεται, όπου σύμφωνα με στατιστικές μελέτες, ένας στους τρείς επισκέπτες επιστρέφει για πολυήμερες διακοπές.»

 Τέλος, ο Εκτελεστικός Προέδρος Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε., Θάνος Λιάγκος με αφορμή την έναρξη των, αυξημένων αυτή την χρονιά, προσεγγίσεων homeporting για την σεζόν, υπογράμμισε την σπουδαιότητα τους τόσο για την οικονομία όσο και για την διεθνή εικόνα της πόλης, της Βόρειας Ελλάδας και της χώρας. Επιπλέον δήλωσε «Στην ΟΛΘ Α.Ε. πάντα πιστεύαμε στην Θεσσαλονίκη ως ιδανικό προορισμό κρουαζιέρας και σε αυτό στοχεύουμε στρατηγικά και σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς, εθνικούς και διεθνείς φορείς. Ο λεπτομερής σχεδιασμός μας, η συμμετοχή της εταιρείας μας σε σημαντικές διεθνής διοργανώσεις της κρουαζιέρας και η αποδοτική συνεργασία μας με μεγάλες και σημαντικές εταιρείες όπως η Celestyal Cruises, οδηγούν όλα στον ίδιο σκοπό: την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Ελλάδας και της χώρας μας με προστιθέμενη αξία για τον επισκέπτη, τους συνεργάτες μας και την κοινωνία».

Η Celestyal Cruises

Η Celestyal Cruises έχτισε γρήγορα μία πολυβραβευμένη εταιρική φήμη και αναγνώριση, ως η νούμερο ένα επιλογή κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά και την Ανατολική Μεσόγειο, χάρη στην τοπική εμπειρία και την εξαιρετική φιλοξενία που παρέχει στους ταξιδιώτες της. Η εταιρεία διαχειρίζεται δύο κρουαζιερόπλοια, που το καθένα αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για ζεστή και προσωπική εξυπηρέτηση. Επίκεντρο της φιλοσοφίας της εταιρείας είναι η μοναδική ελληνική κληρονομιά που συνδυάζει την εξαιρετική φιλοξενία με την πραγματική διείσδυση στον πολιτισμό των περιοχών που επισκέπτεται η εταιρεία, προσφέροντας αυθεντικές εμπειρίες τόσο εν πλω όσο και στην ξηρά.

Υγιεινή & Ασφάλεια

Στη Celestyal Cruises, οι κύριες προτεραιότητές μας είναι η συμμόρφωση με όλους τους ισχύοντες κανονισμούς, η προστασία του περιβάλλοντος, η υγεία και η ασφάλεια  των επιβατών, του πληρώματος και των τοπικών κοινωνιών που επισκεπτόμαστε. Ως μέλη της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας (CLIA), έχουμε δεσμευτεί να υιοθετήσουμε τα απαραίτητα και θεμελιώδη στοιχεία των ενισχυμένων πρωτόκολλων υγιεινής, στο πλαίσιο της σταδιακής επανέναρξης της κρουαζιέρας. Επικαιροποιημένα από κορυφαίους επιστήμονες, εμπειρογνώμονες ιατρούς, Ευρωπαϊκές και Ελληνικές υγειονομικές αρχές, τα πρωτοκόλλα αυτά θα εφαρμόζονται στη συνολική εμπειρία της κρουαζιέρας. Τα μέτρα Ασφάλειας και Υγιεινής θα αξιολογούνται διαρκώς και θα αναπροσαρμόζονται βάσει των τρεχουσών εξελίξεων στην πορεία της πανδημίας στην Ευρώπη και της λήψης νέων μέτρων πρόληψης, θεραπείας και περιορισμού του ιού.

Βραβεία

Μεταξύ του 2014 και του 2021 η Celestyal Cruises έχει λάβει κορυφαίες διακρίσεις στα Tourism Awards, τα οποία είναι από τα μεγαλύτερα και πιο αναγνωρισμένα βραβεία στην ελληνική τουριστική βιομηχανία.  Οι διακρίσεις περιλαμβάνουν 1 Πλατινένιο, 14 Χρυσά, 9 Ασημένια και 5 Χάλκινα βραβεία, τα οποία αφορούν κατηγορίες όπως «Guest Experience Excellence,», «Solo Travel», «Πρωτοβουλίες CSR και Συμβολής στην Εθνική Οικονομία». Τον Δεκέμβριο του 2018 και του 2019 η Celestyal Cruises έλαβε το βραβείο «Καλύτερης Εξυπηρέτησης» στα UK Editors’ Picks Awards της Cruise Critic, καθώς και δύο βραβεία για κατάκτηση της πρώτης θέσης στις κατηγορίες «Εκδρομές στην Ξηρά» και «Αξία» και δύο βραβεία δεύτερης θέσης, για τις κατηγορίες  «Υπηρεσίες» και «Ψυχαγωγία». Το 2019 και το 2020, η εταιρεία έλαβε αναγνώριση για τη συνολική συνεισφορά και αφοσίωσή της στην ανάπτυξη του κλάδου της κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο στα MedCruises Awards.

Κοινωνική Υπευθυνότητα

Η Celestyal Cruises δεσμεύεται πλήρως απέναντι στη βιώσιμη ανάπτυξη και τις ηθικές επιχειρηματικές πρακτικές. Η εταιρία υποστηρίζει τις τοπικές κοινωνίες στους προορισμούς που επισκέπτεται, ιδιαίτερα στον τομέα της εκπαίδευσης. Συμπληρωματικά, η Celestyal Cruises υποστηρίζει πολιτιστικές ΜΚΟ, καθώς και την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας, την εξέλιξη των σπουδαστών ναυτιλιακών σχολών, αλλά και την ευημερία των παιδιών.

Πιστοποίηση ISO

Όλο το φάσμα της διαχείρισης των κρουαζιερόπλοιων, όπως η τεχνική διαχείριση, οι τομείς του ξενοδοχείου και των πληρωμάτων και η διοικητική διαχείριση είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 9001/14001. Η DNV, η οποία αποτελεί την ελεγκτική αρχή, θεωρείται ευρέως η μεγαλύτερη και πιο αναγνωρισμένη εταιρία αξιολόγησης στον κλάδο της ναυτιλίας.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts