ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Cenergy: Πιθανή συνεργασία με την Orsted για εργοστάσιο υποβρυχίων καλωδίων στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με την εταιρεία, η συνεργασία βρίσκεται στη φάση διαμόρφωσης των όρων της

Την πιθανότητα συνεργασίας με την Orsted για τη δημιουργία εργοστασίου υποβρυχίων καλωδίων διασύνδεσης ανεμογεννητριών («inter array») στην πολιτεία Maryland των ΗΠΑ, ανακοίνωσε η Cenergy Holdings, σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία:

Σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με αριθ. πρωτ. 2298/04.10.2021 και με αφορμή δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου, η Cenergy Holdings SA (η Εταιρεία) ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι διερευνά συνεχώς πιθανές συνεργασίες με στόχο την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων και της τεχνογνωσίας της στον κλάδο των υποβρυχίων καλωδίων, καθώς και την επένδυση σε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες με απώτερο στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του εταιρικού της συμφέροντος.

Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ørsted, τον παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, για τη δημιουργία εργοστασίου υποβρυχίων καλωδίων διασύνδεσης ανεμογεννητριών («inter array») στην Πολιτεία Maryland των ΗΠΑ. Η συνεργασία, η οποία βρίσκεται στη φάση διαμόρφωσης των όρων της, τελεί υπό την προϋπόθεση της ανάθεσης στην Ørsted έργου ανάπτυξης αιολικού πάρκου στην ίδια Πολιτεία -ανάθεση που αναμένεται να κριθεί εντός του Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Η Εταιρεία, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή νομοθεσία, θα ενημερώνει τους επενδυτές για κάθε σημαντική εξέλιξη.

Διαβάστε ακόμη

Τρεις φοροελαφρύνσεις στο τραπέζι με τους θεσμούς

Wall Street: Τεχνολογικές πιέσεις με απώλειες άνω του 2% στον Nasdaq

OPEC+: Η αύξηση στην παραγωγή τον Νοέμβριο θα κάνει σταθερή τη ζήτηση για πετρέλαιο

ΠΗΓΗ NEWMONEY