ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ceo startup αξίας $2 δισ. έπαιρνε LSD εν ώρα εργασίας για να… βελτιώσει τις επιδόσεις του

Απολύθηκε άρον άρον όταν αποκαλύφθηκε ότι πριν από επαγγελματική συνάντηση έκανε χρήση LSD

Η νεοσύστατη εταιρεία μάρκετινγκ Iterable Inc. με αξία που υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια απέλυσε άρον άρον τον διευθύνοντα σύμβολο της, Τζάστιν Ζου, μετά τις αποκαλύψεις που έγιναν.

Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το προσωπικό, ο συνιδρυτής Άντριου Μπόνι, ανακοίνωσε την απόλυση του συνεργάτη του και αιτιολόγησε την απόφαση αυτή της εταιρείας λέγοντας πως ο Ζου παραβίασε την εταιρική πολιτική, χωρίς ωστόσο να δοθούν περισσότερες εξηγήσεις.

Η πραγματική αλήθεια, όμως, πίσω από την εν λόγω απόφαση είναι πως ο πρώην Ceo της Iterable, απομακρύνθηκε από την εταιρεία αφότου αποκαλύφτηκε πως το 2019 πριν από εταιρική συνάντηση είχε κάνει… χρήση LSD. Ο Ζου δήλωσε στο Bloomberg ότι πειραματίζεται παίρνοντας μικρές και ελεγχόμενες ποσότητες εξαρτησιογόνων ουσιών, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τις επαγγελματικές του επιδόσεις. 

Η start up την οποία διηύθυνε μέχρι πρόσφατα ο Ζου, ιδρύθηκε το 2013 και σύντομα σημείωσε επιτυχία, προσελκύοντας πελάτες όπως η DoorDash Inc. και η Zillow Group Inc. Οι επενδυτές της περιλαμβάνουν τους Index Ventures, Charles River Ventures και Viking Global Investors. Σήμερα, η αξία της υπολογίζεται στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια περίπου, σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία PitchBook.

Αν και η χρήση ναρκωτικών όπως το LSD το οποίο αξίζει να σημειωθεί πως είναι παράνομο στις ΗΠΑ, παραμένει αμφιλεγόμενη, έχει γίνει αποδεκτή σε τμήματα της Silicon Valley αλλά και σε ορισμένους ιατρικούς κύκλους.

Ο Στιβ Τζομπς για παράδειγμα, της Apple Inc., είχε γράψει «Η λήψη του LSD ήταν μια βαθιά εμπειρία και ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή μου». Το MDMA, γνωστό ως έκσταση, βρίσκεται επί του παρόντος στο στάδιο της Φάσης III της Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων για θεραπευτική χρήση κυρίως σε ότι σχετίζεται με μετατραυματικές διαταραχές του στρες.

Διαβάστε ακόμη

Χαράλαμπος Σημαντώνης: «Η ανανέωση του στόλου Μικρών Αποστάσεων δεν μπορεί να βαραίνει μόνο τους πλοιοκτήτες»

ΟΑΕΔ: Πότε κλείνει η πλατφόρμα για έκτακτη αποζημίωση στους εποχικά εργαζομένους

Verizon: Πούλησε AOL και Yahoo στην Apollo Global Management έναντι $5 δισ.

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts