ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Coca Cola: Η νέα γεύση της έρχεται από το μέλλον και τη δημιούργησε με τεχνητή νοημοσύνη

Ασυνήθιστες γεύσεις σε περιορισμένες εκδόσεις λανσάρει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο η Coca-Cola στις οποίες και δίνει εξίσου ασυνήθιστα και συχνά φουτουριστικά ονόματα αλλά για πρώτη φορά χρησιμοποιεί τη τεχνητή νοημοσύνη (AI)  καθώς η νέα έκδοση με την ονομασία Y3000 έχει τη γεύση του μέλλοντος, παραπέμποντας στο έτος 3000.

Όπως όλες οι εκδόσεις της σειράς Creations και η καινούργια Coca-Cola Y3000 έχει σχεδιαστεί για να έχει γεύση κυρίως Coca-Cola, αλλά και με κάτι άλλο, με μια επιπλέον νότα την οποία επέλεξε με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Όπως αναφέρεται σε άρθρο του CNN η εταιρεία προσδιόρισε τις γεύσεις που συνδέουν οι άνθρωποι με το μέλλον και στη συνέχεια, χρησιμοποίησε την τεχνητή νοημοσύνη για να καταλήξει στον συνδυασμό τους με την κλασσική γεύση της Coca-Cola. Η συσκευασία της νέας έκδοσης είναι δημιούργημα της ΑΙ και παραπέμπει σε μια αισθητική Y2K (μιλλένιουμ) με λογότυπο με pixel σε ροζ και μπλε χρώμα, ενώ στο αλουμινένιο κουτάκι αναφέρεται η χρήση της ΑΙ με τη φράση «Co-Created with AI».

Επιπλέον, όπως και οι άλλες εκδόσεις της σειράς Creations, η Y3000 συνδυάζει την πραγματική ζωή με διαδικτυακές εμπειρίες και οι καταναλωτές θα μπορούν σκανάροντας τον κωδικό QR της συσκευασίας να δημιουργήσουν (με τη χρήση ΑΙ) τις δικές τους εικόνες για το πώς θα είναι το μέλλον σε 977 χρόνια, δηλαδή το 3000.

Το λανσάρισμα της καινούργιας έκδοσης περιλαμβάνει και μια περιορισμένη capsule γκαρνταρόμπα (capsule wardrobe) που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την μάρκα streetwear Ambush.

Η Y3000 διατίθεται στις αγορές των ΗΠΑ και Καναδά για περιορισμένο χρονικό διάστημα, στην τιμή της… πατροπαράδοτης Coca -Cola και σε δύο εκδόσεις με και χωρίς ζάχαρη.

Γεύσεις Διαστήματος, ονείρων και pixel

Η Coca-Cola ξεκίνησε τους πειραματισμούς με γεύσεις σε περιορισμένες εκδόσεις μέσω της σειράς – πλατφόρμας Creations. Μέχρι τώρα έχει παρουσιάσει την Coca-Cola Ultimate, που παρέπεμπε στον χώρο των gamers και είχε δημιουργηθεί σε συνεργασία με την Riot Games, του διαδικτυακού παιχνιδιού League of Legends, τη Starlight που παρέπεμπε στο Διάστημα, τη Dreamworld που παρέπεμπε στα όνειρα και τη Byte που παρέπεμπε στα pixel.

Όσο για τη γεύση που έχει το Διάστημα, τα όνειρα, online games και τώρα το μέλλον, η Oana Vlad, διευθύντρια παγκόσμιας στρατηγικής στην Coca-Cola έχει δηλώσει ότι «ποτέ δεν θα δώσουμε μια ξεκάθαρη απάντηση σε αυτή την ερώτηση». Ωστόσο, διευκρίνισε ότι «το προφίλ γεύσης είναι πάντα 85% με 90% κόκα κόλα. Το υπόλοιπο 10% με 15% είναι η ανατροπή με κάτι απροσδόκητο».

Η εταιρεία δεν σκοπεύει να εντάξει στις βασικές γραμμές παραγωγής της αυτές τις ειδικές εκδόσεις με τις ασυνήθιστες γεύσεις και όπως έχει δηλώσει ο CEO της εταιρείας James Quincey «Δοκιμάζουμε τα όρια… αυτό αφορά τη δέσμευσή μας στους καταναλωτές». Όσο για τους λόγους αυτών των δοκιμών το CNN αναφέρει ότι έχουν να κάνουν με την προσπάθεια της εταιρείας που διαθέτει ένα προϊόν με ιστορία ενός αιώνα να διατηρήσει τη «σύνδεσή» της με τους νεότερους καταναλωτές. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που οι καταναλωτές είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένοι σε θέματα υγιεινής διατροφής και περιορίζουν την κατανάλωση αναψυκτικών και ζάχαρης.

Διαβάστε ακόμη

Λαγκάρντ: Σταματήστε τα μέτρα στήριξης και η ΕΚΤ θα μειώσει τον πληθωρισμό

Άλκης Δαυίδ: Προσπαθεί να σώσει τη βίλα του στις Σπέτσες – Κατέθεσε αίτηση αναστολής πλειστηριασμού (pics)

ΤΑΙΠΕΔ για Αττική Οδό: Και επίσημα η ανακήρυξη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ως προτιμητέου επενδυτή

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts