ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Commerzbank: Επιστροφή στην κερδοφορία για τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας

Υψηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα ανακοίνωσε η Commerzbank AG για το β’ τρίμηνο, χάρη στη ζήτηση των πελατών και στην αύξηση των επιτοκίων σε Πολωνία και Γερμανία, καθώς προχωρά πρόγραμμα μείωσης του κόστους.

Τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερη γερμανικής τράπεζας στο τρίμηνο μέχρι το τέλος Ιουνίου διαμορφώθηκαν στα 470 εκατ. ευρώ, έναντι των ζημιών 527 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν 30% στα 2,42 δισ. ευρώ, χάρη στις ισχυρές επιχειρηματικές δραστηριότητες με πελάτες και χάρη στα υψηλά επιτόκια.

Τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων για 370 εκατ. ευρώ για τα καθαρά κέρδη και για 2,28 δισ. δολάρια σε ό,τι αφορά τα έσοδα.

Χάρη στις σημαντικές αυξήσεις των επιτοκίων στην Πολωνία και της αύξησης των μακροπρόθεσμων επιτοκίων στη Γερμανία, τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν 26% στα 1,48 δισ. ευρώ.

Η διοίκηση της τράπεζας ανακοίνωσε πως συνεχίζει το πρόγραμμα περικοπής κόστους, το οποίο μείωσε τις δαπάνες κατά 16% στο β’ τρίμηνο.

Παράλληλα, η Commerzbank διατήρησε τον στόχο για τα κέρδη της στο σύνολο του 2022, υπό την προϋπόθεση πως δεν θα υπάρξει επιδείνωση του οικονομικού περιβάλλοντος από ελλείψεις στην παροχή φυσικού αερίου.

Διαβάστε ακόμη:

Μητσοτάκης: «Διαρκείς πρωτοβουλίες» για τη θωράκιση των πολιτών

Στη… σέντρα η ΠΑΕ Ξάνθη – Αντιμέτωπη με πλειστηριασμούς και νέες περιπέτειες (pics)

Οι κινήσεις του Βασίλη Ψάλτη στη «σκακιέρα» της επόμενης ημέρας για την Alpha Bank

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts