ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Credit Suisse: Σχεδιάζει την πώληση του ιστορικού ξενοδοχείου Mandarin Oriental Savoy στην Ελβετία

Την πώληση του φημισμένου ξενοδοχείου της Savoy, που βρίσκεται στην Paradeplatz στο κέντρο της Ζυρίχης, σχεδιάζει η Credit Suisse.

Η τράπεζα συνεργάζεται με έναν σύμβουλο για να εξετάσει το ενδιαφέρον που υπάρχει για το ιστορικό ξενοδοχείο, παλαιότερα γνωστό ως Savoy Hotel Baur en Ville, αναφέρουν οι πηγές. Η αποτίμηση του δεν έχει γίνει γνωστή.

«Η Credit Suisse αναθεωρεί το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της σε τακτική βάση στο πλαίσιο της παγκόσμιας στρατηγικής της στον τομέα των ακινήτων. Δεν αποκαλύπτουμε λεπτομέρειες για μεμονωμένες συναλλαγές», δήλωσε η Simone Meier, εκπρόσωπος της τράπεζας, σε ένα email.

Η είδηση ​​έγινε γνωστή για πρώτη φορά από το ελβετικό χρηματοοικονομικό blog Inside Paradeplatz, το οποίο έγραψε επίσης ότι το ξενοδοχείο μπορεί να αξίζει περίπου 400 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα.

Η τράπεζα ανακοίνωσε το 2020 ότι το ξενοδοχείο, που άνοιξε σχεδόν δύο αιώνες πριν ο Αυστριακός αρτοποιός Johannes Baur, θα ανακαινιστεί κλείνοντας τις πύλες του από τις αρχές του 2022 έως τα μέσα του 2024. Ο συνολικός αριθμός δωματίων του ξενοδοχείου αναμένεται να μειωθεί σε 80 από 104, προκειμένου να γίνουν πιο ευρύχωρα, ανέφερε τότε η Credit Suisse.

Η τράπεζα είπε ότι ήταν ο «βασικός μέτοχος» του κτιρίου και χαρακτήρισε την ανακαίνιση «αντανάκλαση της αφοσίωσης της στη Ζυρίχη ως τοποθεσία για ξενοδοχεία πέντε αστέρων, καθώς και στη συλλογή ιστορικών κτιρίων στο Paradeplatz».

Η πιθανή πώληση του ξενοδοχείου έρχεται αφότου η Credit Suisse ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει πιθανές πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και επιχειρήσεων στο πλαίσιο της αναζήτησης τρόπων για μείωση του κόστους και αποκατάσταση της κερδοφορίας της.

Τα παραπάνω εντάσσονται στο στρατηγικό σχέδιο που θα ανακοινώσει η τράπεζα αυτό τον μήνα.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ματιασμένος, η Τράπεζα Πειραιώς, το distress deal της Προοδευτικής και τα πωλητήρια…

Εμμανουηλίδης (Nestle): Επενδύσεις στο εργοστάσιο του Λουμίδη και Espresso «made in Greece» στην Ιαπωνία

Ενεργειακή κρίση: Η Σύνοδος Κορυφής που θα κρίνει το μέλλον της ΕΕ σε ενέργεια και αλληλεγγύη

ΠΗΓΗ NEWMONEY