ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Daily Telegraph: Oι 10 «κρυμμένες γωνιές» της Ελλάδας

Αφιέρωμα της βρετανικής εφημερίδας στο «ταξιδιωτικό DNA» των Ελλήνων

Μεγάλο αφιέρωμα στους «κρυμμένους» ελληνικούς προορισμούς για διακοπές παρουσιάζει η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph.

Το αφιέρωμα εστιάζει σε λιγότερο γνωστούς (στο εξωτερικό) προορισμούς αλλά και στο «ταξιδιωτικό DNA» των Ελλήνων.

«Σε αντίθεση με τη βρετανική μανία του να φεύγεις μακριά από τα πάντα, το “Staycation (δηλαδή οι διακοπές στην πατρίδα και όχι στο εξωτερικό) Ellada” έχει να κάνει με την παρέα. Τους ανθρώπους που έχεις μαζί σου. Είτε πρόκειται για την οικογένεια είτε για φίλους» γράφει η συντάκτρια του αφιερώματος.

«Γι’ αυτό και στο παρελθόν, τα ελληνικά δωμάτια ξενοδοχείων ήταν αρκετά λιτά, σπαρτιάτικα. Κανείς δεν φανταζόταν πως θα πάει διακοπές μόνος του».

Σύμφωνα με τη συντάκτρια του αφιερώματος, οι Έλληνες «γνωρίζουν καλά την ομορφιά της χώρας τους και πιστεύουν σθεναρά πως δεν υπάρχει καλύτερο μέρος στον κόσμο για να περάσεις τις διακοπές σου».

«”Γιατί να πάω αλλού όταν έχω παραλίες καλύτερες από τις Καραϊβικής εδώ”, είναι μια φράση που ακούς από το καφέ μέχρι την ουρά του σούπερ μάρκετ», γράφει.

«Και ενώ οι νεότεροι Έλληνες θα περάσουν τις διακοπές τους σε κλαμπ, παραλίες και πισίνες σε πολύβουα νησιά, όταν έρχεται ο Αύγουστος θα επιστρέψουν στο “χωριό” τους, τον τόπο καταγωγής της οικογένειας τους. Και θα προτιμήσουν το φαγητό της γιαγιάς τους που είναι καλύτερο από εκείνο κάθε σελέμπριτι σεφ».

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts