ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

DPort: Παύση εργασιών την Πρωτομαγιά και καταβολή ενός ημερομισθίου για 2.100 λιμενεργάτες

Τι ανακοίνωσε η εταιρεία με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς – Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις της ΕΝΕΔΕΠ

Σε παύση εργασιών από τις 7 αύριο το πρωί έως τις 10 το βράδυ στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, καθώς και στην καταβολή ενός ημερομισθίου στους 2.100 εργαζόμενους, προχωρά η DPort Services και οι Συνεργαζόμενες εταιρείες, με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Με μήνυμα στα κινητά τηλέφωνα που απέστειλε η εταιρεία στους εργαζόμενους, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εταιρεία αναφέρει ότι «η Πρωτομαγιά είναι μέρα μνήμης, τιμής και περισυλλογής για όσους έδωσαν τη ζωή τους για να υπάρχουν σήμερα δουλειές για κάθε εργαζόμενο και την οικογένεια του.

Για τον λόγο αυτόν, η DPort Services και οι Συνεργαζόμενες εταιρείες, τιμώντας αυτή τη ημέρα και τους εργαζόμενους της θα καταβάλει και στους 2.100 εργαζομένους ένα ημερομίσθιο και θα κάνει παύση εργασιών από τις 7 το πρωί της Πρωτομαγιάς μέχρι τις 10 το βράδυ».

Όπως επισημαίνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους του συνδικάτου της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ) συνεχίζονται, ενώ στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευσή τους, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Το σωματείο της ΕΝΕΔΕΠ ζητεί μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να συμπεριλαμβάνει τις προσαυξήσεις των νυχτερινών, αργιών και Σαββατοκύριακων και όλοι οι εργαζόμενοι να γίνουν πλήρους απασχόλησης.

Στο σημείο έξω από τον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά υπάρχουν δυνάμεις της αστυνομίας και του Λιμενικού. Την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων ζητεί με ανακοίνωσή της η Ενωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών του ΟΛΠ, αναφέροντας ότι «οι εργαζόμενοι δεν είναι ούτε εγκληματίες, ούτε κακούργοι, ζητάνε λύση στα προβλήματα και θα συνεχίσουν να παλεύουν για το δίκιο τους».

Από την πλευρά της, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) σε ανακοίνωσή της εκφράζει την ευθεία αντίθεση της στην εμφάνιση των δυνάμεων καταστολής στις προβλήτες της COSCO, που όπως αναφέρει έχουν σκοπό «να κάμψουν τον δίκαιο αγώνα των λιμενεργατών». Το πρωί άγνωστος αριθμός εργαζόμενων με πούλμαν και με την προστασία της αστυνομίας πέρασαν στο ΣΕΠ, προκειμένου να εργαστούν.

Σύμφωνα με το Συνδικάτο Εργαζομένων, στις Επιχειρήσεις των Προβλητών ΙΙ & ΙΙΙ του Πειραιά εργάζονται περίπου 200 άτομα σε 12 πόστες. Σημειώνεται ότι το υπουργείο Ναυτιλίας έχει καλέσει για τη Δευτέρα το απόγευμα τους εκπροσώπους της ΣΕΠ της DPORT, των σωματείων των εργαζομένων και των φορέων σε συνάντηση με την προϋπόθεση να υπάρχει ομαλή λειτουργία στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ.

Διαβάστε ακόμη

Ανάσταση τζίρου Μάρτιο και Απρίλιο παρά τον πόλεμο (πίνακας)

Οι δύο πλουσιότεροι Ασιάτες εναντίον Netflix και Amazon

Berkshire Hathaway: Πτώση για τα καθαρά κέρδη στα $5,46 δισ. το α’ τρίμηνο 2022

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts