ΚΟΣΜΟΣ

DW: Οι 92 γυμνοί μετανάστες διχάζουν Ελλάδα – Τουρκία

Η διελκυστίνδα μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας καλά κρατεί και στο μεταναστευτικό μετά το χθεσινό περιστατικό στον Έβρο. Ο υφυπουργος Εσωτερικων της Τουρκίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Ισμαήλ Τσατακλί απάντησε στον Νότη Μηταράκη με μήνυμα στο twitter.

Ο Ισμαήλ Τσατακλί κατηγόρησε την Ελλάδα ότι διαστρεβλώνει την πραγματικότητα για να καλύψει δικές της βαναυσότητες και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε αντί να αναλώνεται σε αυτά να αξιοποιεί τον χρόνο της για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Διαβάστε επίσης: Χωρίς όρια το θράσος των Τούρκων για τους 92 γυμνούς μετανάστες: «Έλληνες, να είστε λίγο πολιτισμένοι»

Δύσβατο το μονοπάτι εξομάλυνσης

Όλα δείχνουν πως το μονοπάτι στην προσπάθεια εξομάλυνσης των σχέσεων Ελλάδας Τουρκίας μετά την συνάντηση των υπουργών Άμυνας Παναγιωτόπουλου-Ακάρ θα είναι δύσβατο.

Τα μέτωπα που έχουν ανοίξει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι πολλά. Από το τουρκολιβυκό σύμφωνο, τις γκρίζες ζώνες και την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών που θέτει επιτακτικά η Άγκυρα μέχρι το μεταναστευτικό, μετά από τόσο εμπρηστική ρητορική αφήνουν πολύ περιορισμένο χώρο ελιγμών.

Ιδιαίτερα τώρα που ουσιαστικά έχει ξεκινήσει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος για τον πρόεδρο Ερντογάν, ο οποίος έχει επενδύσει στην εθνικιστική ρητορική.

ΠΗΓΗ in.gr