ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eλάχιστη Βάση Εισαγωγής: Αλλάζουν οι συντελεστές βαρύτητας μετά τα φετινά αποτελέσματα

Τη δυνατότητα αυτή θα δώσει το υπουργείο Παιδείας, ύστερα από την ανακοίνωση των φετινών βάσεων εισαγωγής που εκτοξεύτηκαν σε σχολές όπως οι Ιατρικές, Πολυτεχνικές και Νομικές ενώ αντίθετα σημειώθηκε πτώση σε 112 σχολές

Αλλάζουν από του χρόνου οι συντελεστές της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για την εισαγωγή υποψηφίων στα Πανεπιστήμια, μετά τα φετινά αποτελέσματα, επειδή πολλές σχολές είχαν υψηλές βάσεις με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν οι υποψήφιοι να τις πιάσουν. Τη δυνατότητα αυτή θα δώσει το υπουργείο Παιδείας, ύστερα από την ανακοίνωση των φετινών βάσεων εισαγωγής που εκτοξεύτηκαν σε σχολές όπως οι Ιατρικές, Πολυτεχνικές και Νομικές ενώ αντίθετα σημειώθηκε πτώση σε 112 σχολές.

Συνολικά 35.600 υποψήφιοι δεν μπήκαν, περισσότερες από 140.000 θέσεις έμειναν κενές ενώ η συζήτηση της επόμενης ημέρας είναι τι θα γίνουν σχολές με 5 και 6 εισακτέους, όπως το Μαθηματικό Λαμίας. Το ερώτημα που τίθεται είναι πως θα λειτουργήσει το πρώτο έτος, το οποίο είναι απαραίτητο και στους υπόλοιπους φοιτητές που μπορεί να χρωστούν μαθήματα. Σε ότι αφορά στα ΕΠΑΛ χαρακτηριστικό είναι ότι από τους 16.655 μπήκαν οι 6071.

8.594 υποψήφιοι εισάγονται σε δημόσια ΙΕΚ, μέσω του παράλληλου μηχανογραφικού που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά ενώ τον Σεπτέμβριο θα δοθεί η δυνατότητα πρόσθετης υποβολής αίτησης για περίπου 20.000 επιπλέον θέσεις στα Δημόσια ΙΕΚ. Σύμφωνα με τα στοιχεία πολλοί υποψήφιοι επέλεξαν σύγχρονες ειδικότητες των ΙΕΚ όπως web designer και μάλιστα σε πόλεις εκτός του τόπου κατοικίας τους.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts