ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Edison: Τιμή-στόχο 27 ευρώ δίνει για τη Mytilineos

Σημαντικά ενισχυμένη κερδοφορία για τα επόμενα 3 χρόνια (2022-24), αναμένει η Edison για τη Mytilineos, αναθεωρώντας ανοδικά τις εκτιμήσεις της, χαρακτηρίζοντάς την μεταξύ των λίγων εκείνων εταιρειών που έχουν καταφέρει να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που προσφέρονται από την Ενεργειακή Μετάβαση, κυρίως όσον αφορά στο «Πρασίνισμα» του αλουμινίου καθώς και τη μετάβαση σε Βιώσιμες μορφές Ενέργειας

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, ανεβάζει την πρόβλεψη για το EBITDA της Mytilineos το 2022 κατά σχεδόν 150 εκατ. ευρώ, στα 664 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2023 και 2024 αυξάνει τις προβλέψεις του κατά 60-70 εκατ. ευρώ, στα 704 εκατ. ευρώ και 738 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Παράλληλα, η Mytilineos διατηρεί έναν πολύ ισχυρό ισολογισμό με μεγάλη ρευστότητα και χαμηλό δείκτη καθαρού δανεισμού προς EBITDA, αποδεικνύοντας πως η εταιρεία μπορεί άνετα να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες της τα επόμενα έτη, ενισχύοντας την πεποίθηση της Edison, ότι η μετοχή έχει τις προϋποθέσεις να βρεθεί σε νέα υψηλά το επόμενο διάστημα, με τον αναλυτή να δίνει τιμή-στόχο στα 27 ευρώ/μετοχή και upside πάνω από 85%, από τα σημερινά επίπεδα.

Διαβάστε ακόμη:

Πρώτη κατοικία: Πώς θα γλιτώσετε το σπίτι σας από τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό

ΟΤΕ: Ξεκινά το «payzy by COSMOTE» – Υπηρεσίες πληρωμών μέσω κινητού

Το φρέσκο γκάλοπ, το φύγε ‘συ – έλα ‘συ στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ και στην ΑΒ και το cicerone της Lamda

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts