ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Electronic Arts: Hackers κλέβουν δεδομένα 780GB και τα πωλούν online

Hackers έκαναν γνωστό ότι σε μία πρόσφατη κυβερνοεπίθεση κατάφεραν να κλέψουν δεδομένα 780 GB από το gaming κολοσσό της Electronic Arts. Τα δεδομένα αυτά έγιναν αντικείμενο πώλησης στο Internet.

To υλικό που έκλεψαν οι hackers αφορούσε σε πηγαίο κώδικα πολλών κλασικών παιχνιδιών και άλλα εργαλεία της Electronic Arts, με την εταιρεία να σημειώνει ότι δεν διέρρευσε κανένα προσωπικό δεδομένο χρηστών ή παικτών στις online multiplayer πλατφόρμες των τίτλων της. H Electronic Arts δεν ανακοίνωσε την ακριβή ημερομηνία που έγινε το συμβάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στα 780 GB δεδομένων της υποκλοπής είναι και ο πηγαίος κώδικας του πλέον δημοφιλούς FIFA 21, αλλά και του λογισμικού FrostBite που χρησιμοποιείται από τα παιχνίδια της EA για να τρέξουν στον υπολογιστή.

Το περιστατικό έφερε μνήμες από την πρόσφατη επίθεση ransomware στον αγωγό Colonial Pipeline στις ΗΠΑ και δημιουργεί εύλογη ανησυχία για το επίπεδο υποδομών ασφαλείας μεγάλων εταιρειών και άλλων φορέων για την αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων τέτοιας κλίμακας.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts