ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

EUROCONTROL: Στο 51% του 2019, οι αερομεταφορές το 2021 |ΜΕΛΕΤΗ | ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ

Μετά τη χειρότερη χρονιά για την ευρωπαϊκή αεροπορία στην “ζωντανή μνήμη” και το πόσο άσχημο ήταν το 2020 για όλους τους τομείς της αεροπορικής βιομηχανίας, το EUROCONTROL, με την πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυσή του Think Paper, προβλέπει τις εξελίξεις για το 2021.

Το τελευταίο Think Paper του EUROCONTROL, το όγδοο στη σειρά, που απευθύνεται σε ηγέτες της βιομηχανίας και στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, χρησιμοποιεί αποκλειστικά αεροπορικά δεδομένα του οργανισμού, παρέχοντας μια έγκαιρη και έγκυρη ανασκόπηση του συνολικού αντικτύπου του COVID- 19 σε πτήσεις, αεροπορικές εταιρείες, αεροσκάφη, αεροδρόμια, κ.λπ..

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΜΕΛΕΤΗ, ΕΔΩ

eurocontrolΤα κυριότερα συμπεράσματα του 2020, έχουν ως εξής:

  • 56,2 δισεκατομμύρια απώλειες για αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια και ANSP’s
  • 1,7 δισεκατομμύρια λιγότεροι επιβάτες
  • 6,1 εκατομμύρια λιγότερες πτήσεις, μείωση 55% από το 2019
  • Το 51% όλων των αεροσκαφών ήταν καθηλωμένα στο τέλος του έτους

Κοιτάζοντας προς τα εμπρός, το Think Paper προβλέπει ότι η κίνηση το 2021 θα ανακάμψει στο 51% του όγκου του 2019, με την ανάκαμψη να αυξάνεται από το καλοκαίρι και μετά, λόγω της  κυκλοφορίας των εμβολίων.

Και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, το 2021 αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία για την οικοδόμηση καλύτερης ευρωπαϊκής αεροπορίας, αντιμετωπίζοντας επειγόντως τα υπάρχοντα προβλήματα.

Ο Eamonn Brennan, γενικός διευθυντής του EUROCONTROL, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε βέβαιοι ότι η ανάκαμψη θα αρχίσει να σταθεροποιείται το 2021 καθώς το εμβόλιο κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, είναι σαφές ότι ολόκληρος ο τομέας των αερομεταφορών θα συνεχίσει να χρειάζεται οικονομική υποστήριξη τα επόμενα χρόνια. Και αν θέλουμε πραγματικά να «χτίσουμε καλύτερα» το 2021, πρέπει να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε βασικά ζητήματα, όπως τον τρόπο χρηματοδότησης, ρύθμισης και ολοκλήρωσης του αεροπορικού συστήματος και τον τρόπο αντιμετώπισης της αειφορίας».

eurocontrol eurocontrol eurocontrol eurocontrol eurocontrol eurocontrol

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts