ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Eurowings: Νέα σύνδεση μεταξύ Βερολίνου – Ρόδου το Καλοκαίρι του 2023

Με φόντο την αποχώρηση των διεθνών ανταγωνιστών από τη γερμανική αγορά, η θυγατρική της Lufthansa, Eurowings διπλασιάζει τις συνδέσεις της από το αεροδρόμιο του Βερολίνου, από την έναρξη του θερινού προγράμματος πτήσεων της εταιρίας για το 2023.

Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρία, από τον Μάρτιο θα υπάρχουν συνδέσεις με περίπου 30 προορισμούς στο πρόγραμμα πτήσεών της από το Βερολίνο, διπλασιάζοντας τον αριθμό τους από 15 που ήταν προηγουμένως.

Ανάμεσα στους προορισμούς που προστέθηκαν στο πρόγραμμα του αερομεταφορέα είναι κι ένας ελληνικός, η Ρόδος, καθώς, επίσης, η Μάλαγα, το Αλικάντε, η Αττάλεια, η Λάρνακα, η Κοπεγχάγη, το Γκέτεμποργκ και το Ελσίνκι. Σύμφωνα με τη Eurowings, σχεδιάζεται η προσθήκη και άλλων προορισμών.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξής της, η αεροπορική εταιρία σχεδιάζει να διευρύνει τη βάση της στη γερμανική πρωτεύουσα, τοποθετώντας έξι συνολικά αεροσκάφη. Ένα αεροσκάφος -το τέταρτο κατά σειρά- θα τοποθετηθεί στο αεροδρόμιο του Βερολίνου ήδη από το τρέχον χειμερινό πρόγραμμα πτήσεων 2022/2023.

Στη Eurowings δηλώνουν υπερήφανοι για την εξέλιξη αυτή. “Άλλοι αποσύρονται, εμείς αναπτυσσόμαστε”, είπε με νόημα ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρίας, Jens Bischof, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με το αεροδρόμιο του Βερολίνου.

“Το Βερολίνο είναι και παραμένει απόλυτος τουριστικός πόλος έλξης και πολιτιστικά και ιστορικά μια από τις πιο συναρπαστικές μητροπόλεις της Ευρώπης. Έτσι, είναι λογικό για εμάς ως γερμανική αεροπορική εταιρία να επεκτείνουμε την παρουσία μας και να φέρουμε περισσότερες πτήσεις της Eurowings στη γερμανική πρωτεύουσα”, συμπλήρωσε ο κ. Bischof.

Σε τροχιά επανάκαμψης τα επαγγελματικά ταξίδια

Η Eurowings εμφανίζεται επίσης ικανοποιημένη με την ανάπτυξη του τομέα των επαγγελματικών ταξιδιών. Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, τα επαγγελματικά ταξίδια αυξήθηκαν κατά 60% τον Νοέμβριο και διπλασιάστηκαν, σε σχέση με τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως αναφέρει η αεροπορική εταιρία, κάνοντας λόγο για αντιστροφή της τάσης: Για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού δεν υπήρξε μείωση της ζήτησης στον τομέα των επαγγελματικών ταξιδιών.

The post Eurowings: Νέα σύνδεση μεταξύ Βερολίνου – Ρόδου το Καλοκαίρι του 2023 appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr