ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Evergrande: Αθέτησε δύο πληρωμές δανείων – Ορόσημο η ερχόμενη Πέμπτη

Ο κινεζικός κατασκευαστικός όμιλος με συνολικές υποχρεώσεις που ξεπερνούν τα 300 δισ. δολάρια καλείται μέχρι την Πέμπτη να αποπληρώσει λήξεις ομολόγων ύψους 83,5 δισ. δολαρίων

Η China Evergrande δεν κατέβαλε χθες Δευτέρα δύο πληρωμές όπως υποχρεούνταν, με αποτέλεσμα ο κατασκευαστικός όμιλος με την περιορισμένη ρευστότητα και τα μεγάλα χρέη να βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά σε μία από τις μεγαλύτερες αναδιαρθρώσεις χρέους της χώρας.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος η Evergrande δεν είχε καταβάλλει τα χρήματα μέχρι και σήμερα Τρίτη. Οι τράπεζες ανάμεναν την εξέλιξη αυτή καθώς το κινεζικό υπουργείο στέγασης τους είχε προειδοποιήσει ότι η εταιρεία δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει εγκαίρως.

Δεν είναι σαφές το εάν οι τράπεζες θα κηρύξουν επίσημα την Evergrande σε κατάσταση χρεοκοπίας. Κάποιοι αναμένουν ότι ο κατασκευαστικός όμιλος θα προτείνει ένα σχέδιο επέκτασης και αναδιάρθρωσης των δανείων σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται το πρακτορείο. Η επόμενη κρίσιμη ημερομηνία για την Evergrande είναι η Πέμπτη, οπότε και λήγουν άλλα δύο ομόλογα.

Σημειώνεται ότι ο κατασκευαστικός όμιλος έχει συνολικές υποχρεώσεις που ξεπερνούν τα 300 δισ. δολάρια και μέχρι την Πέμπτη, καλείται να αποπληρώσει λήξεις ομολόγων ύψους 83,5 δισ. δολαρίων.

Διαβάστε ακόμα:

Alpha Bank: Γιατί η αγορά κατοικιών και η κατασκευαστική δραστηριότητα ανεβάζουν ταχύτητα (πίνακας)

Το τέλος εποχής Μέρκελ και η χαμένη δεκαετία των γερμανικών τραπεζών

Ολυμπιακή Αεροπορία: Ξανά «στο σφυρί» ακίνητα και γραφεία του Αλέξανδρου Ωνάση

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts