ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Facebook: Σταματά να συλλέγει δεδομένα αναγνώρισης προσώπου

Facebook: Σταματά να συλλέγει δεδομένα αναγνώρισης προσώπου

Facebook: Σταματά να συλλέγει δεδομένα αναγνώρισης προσώπου

Το Facebook ανακοινώνει ότι θα σταματήσει να συλλέγει δεδομένα αναγνώρισης προσώπου από 1 δισεκατομμύριο χρήστες περίπου. Η κίνηση αυτή από την πλευρά του Facebook έρχεται ως απάντηση στις ανησυχίες που έχουν εκφράσει οι χρήστες του πλέον δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.

Το Facebook είχε σε ισχύ μέχρι σήμερα ένα σύστημα σκαναρίσματος και καταγραφής των δεδομένων του προσώπου των χρηστών του, έχοντας αποθηκεύσει μέχρι τώρα τα δεδομένα αναγνώρισης του προσώπου δισεκατομμυρίων χρηστών του. Το σύστημα αυτό του Facebook εκτιμάται ότι βρίσκεται σε λειτουργία εδώ και μία δεκαετία περίπου, ενώ το κοινωνικό δίκτυο της μητρικής Meta, δηλώνει τώρα ότι θα διαγράψει τα δεδομένα ενός δισεκατομμυρίου χρηστών, σε μία προσπάθεια να βρει, όπως δηλώνει, την ισορροπία μεταξύ της διατήρησης της ιδιωτικότητας και της ανάπτυξης της τεχνολογίας.

Η Meta εξηγεί ότι λαμβάνει υπόψη της τις ανησυχίες και τον προβληματισμό που εκφράζεται σε κοινωνικό επίπεδο από τη λειτουργία του συστήματος αναγνώρισης προσώπου του Facebook και προχωρά στην παύση λειτουργίας της υπηρεσίας αυτής. Μία από τις πιο γνωστές λειτουργίες του συστήματος αυτού στο Facebook είναι το αυτόματο tagάρισμα ατόμων σε μία φωτογραφία με την σύνδεση της φωτογραφίας με τους λογαριασμούς άλλων χρηστών.

To Facebook, πάντως, ξεκαθαρίζει ότι τη συγκεκριμένη τεχνολογία δεν την χρησιμοποίησε παρά μόνο στο δικτυακό του τόπο, χωρίς να εκμεταλλεύεται τα δεδομένα αυτά, πουλώντας τα σε τρίτους.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts