ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fed: Δέσμευση για χαλαρή νομισματική πολιτική

Τι αποκαλύπτουν τα πρακτικά της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στις 26-27 Ιανουαρίου 2021, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα

Την απόφαση να διατηρήσει σταθερή πολιτική, καθώς η αμερικανική οικονομία προσπαθεί να συνέλθει από τις επιπτώσεις της κρίσης που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός, αποφάσισε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed).

Αυτό προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στις 26-27 Ιανουαρίου 2021, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Οι αξιωματούχοι της Fed επιβεβαίωσαν τη δέσμευση για χαλαρή νομισματική πολιτική για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ δεν βλέπουν σύντομα αλλαγή στην πολιτική για τα επιτόκια και τις αγορές στοιχείων ενεργητικού.

«Οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση επισήμαναν ότι οι οικονομικές συνθήκες απείχαν πολύ από τους μακροπρόθεσμους στόχους της Επιτροπής (FOMC) και ότι η νομισματική πολιτική πρέπει να παραμείνει υποστηρικτική μέχρι να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι», σημειώνεται στα πρακτικά.

«Ως εκ τούτου, όλοι οι συμμετέχοντες στήριξαν τη διατήρηση των τρέχουσων ρυθμίσεων της Επιτροπής και τη μελλοντική καθοδήγηση για τα επιτόκια και τον ρυθμό των αγορών στοιχείων ενεργητικού», αναφέρεται επίσης.

Τα μέλη της FOMC επισήμαναν ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης παρέχει σημαντική στήριξη στην οικονομία, ενώ οι αξιωματούχοι της Fed εκτιμούν ότι θα χρειαστεί αρκετό διάστημα μέχρι να υπάρξει ουσιαστική βελτίωση στην αγορά εργασίας και την οικονομική δραστηριότητα.

Διαβάστε ακόμη

Το εμβόλιο έδωσε ώθηση στις ναυλαγορές δεξαμενόπλοιων και φορτηγών

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Πιστώνονται 161,6 εκατ. ευρώ σε 11.707 δικαιούχους

Google: Παγκόσμια συμφωνία με τη News Corp του Μέρντοχ για την παροχή ειδήσεων

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts