ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fraport: Αύξηση στις πτήσεις αναμένεται μέχρι τα τέλη του 2021 σε όλα τα αεροδρόμιά της

Με τη σταδιακή άρση των περιορισμών, η εταιρεία ελπίζει σε ταχεία ανάκαμψη και διαπιστώνει ήδη μεγάλη αύξηση της κίνησης σε όλα τα αεροδρόμιά της

Η Υπηρεσία Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας στη Γερμανία εκτιμά ότι ο αριθμός των πτήσεων τον Ιούνιο θα φτάσει στο 50% του αντίστοιχου διαστήματος του 2019, στο 55% τον Σεπτέμβριο και στο 65% τον Δεκέμβριο.

Αύξηση των πτήσεων καταγράφει στα αεροδρόμιά της ανά τον κόσμο και η εταιρία Fraport.

Σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung, η Fraport ανακοίνωσε εγκαίρως, λίγο πριν από την Γενική Συνέλευση των μετόχων της την 1η Ιουνίου, ότι θέτει εκ νέου σε λειτουργία τον βορειοδυτικό διάδρομο του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης, καθώς και τον Τερματικό Σταθμό 2.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, τα αριθμητικά στοιχεία κίνησης στο αεροδρόμιο είναι ακόμη χαμηλά, ενώ ο κλάδος ανακάμπτει πιο αργά από ό,τι αρχικά ήλπιζαν οι εμπλεκόμενοι. Μεταξύ άλλων, η πανδημία προκάλεσε την απώλεια 4.000 από τις 22.000 θέσεις εργασίας της Fraport.

Ωστόσο, με τη σταδιακή άρση των περιορισμών, η εταιρεία ελπίζει σε ταχεία ανάκαμψη και διαπιστώνει ήδη μεγάλη αύξηση της κίνησης σε όλα τα αεροδρόμιά της, από τη Λίμα του Περού έως τη Σιάν της Κίνας. Ταυτόχρονα, στο διάστημα της πανδημίας οι μεταφορές εμπορευμάτων γνώρισαν τεράστια άνθιση. Μόνο στη Φρανκφούρτη, η αύξηση έφθασε στο 13% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019.

Οι ελπίδες για επιστροφή του κλάδου σε πλήρη λειτουργία ενισχύονται και από την έρευνα της Concur, σύμφωνα με την οποία το 96% εκείνων που ταξίδευαν για επαγγελματικούς λόγους πριν από την πανδημία θέλουν να το επαναλάβουν εντός των επόμενων δώδεκα μηνών.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζα Πειραιώς: Αρνητικό αποτέλεσμα €358 εκατ. λόγω προβλέψεων €800 εκατ.

S&P: Η Ελλάδα μπορεί να απορροφήσει τις συνέπειες από μια πιθανή αύξηση επιτοκίων παγκοσμίως

Γιατί η πανδημία μπορεί να αποδειχθεί τελικά ευκαιρία για την ελληνική ένδυση

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts