ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Freedom Pass: Μέχρι τις 20 Ιουλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για το voucher των 150 ευρώ

Ο δικαιούχος μπορεί να υποβάλει αίτηση και σε ΚΕΠ αν δεν έχει κωδικούς taxisnet διευκρίνισε ο υφυπουργός

Στις 18 με 20 Ιουλίου, το αργότερο στις 20 Ιουλίου, ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων για την άυλη ψηφιακή κάρτα των 150 ευρώ, το λεγόμενο freedom pass, που δίνει η κυβέρνηση στους νέους 18 έως 25 ετών που έχουν εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν με την πρώτη δόση.

Η κάρτα θα είναι διαθέσιμη ηλεκτρονικά ένα 24ωρο αφού γίνει η πρώτη δόση του εμβολίου μετά από επιβεβαίωση του εμβολιασμού, επισήμανε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το σχετικό κονδύλι ανέρχεται σε 50 εκατ. ευρώ.

Οι δικαιούχοι θα εισέρχονται στην εφαρμογή προκειμένου να υποβάλλουν την αίτησή τους με τους κωδικούς του taxisnet και θα συμπληρώνουν τον ΑΜΚΑ, τα στοιχεία επικοινωνίας τους και ειδικότερα το email και τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου.

Ο δικαιούχος μπορεί να υποβάλλει αίτηση και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών αν δεν έχει κωδικούς taxisnet διευκρίνισε ο υφυπουργός. «Τα χρήματα αυτά δεν γίνεται ανάληψή τους, ούτε μπορούν να μεταφερθούν σε άλλο λογαριασμό μπαίνουν σε λογαριασμό που δημιουργείται μόνο για αυτό το σκοπό μόνο από τον πάροχο. Θα υπάρχει εφαρμογή μέσω e-εμπορίου ή μέσω POS να κάνεις τη συναλλαγή σου στον τουρισμό, τον πολιτισμό και τις μεταφορές» τόνισε ο κ. Γεωργαντάς.

Διαβάστε ακόμα:

Βρετανία: Όλα τα παιδιά θα έχουν πρόσβαση σto εμβόλιο κατά της γρίπης το φθινόπωρο

iStorm και Green Panda: Άμεση ανταμοιβή έως και 600 ευρώ για την επιστροφή iPhone

ΔΕΣΦΑ: Δύο εναλλακτικές για τροφοδοσία της Ηπείρου με φυσικό αέριο στο νέο 10ετές αναπτυξιακό πρόγραμμα

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts