ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Gazprom: Διακόπτει την προμήθεια φυσικού αερίου στην Κίνα μέσω του αγωγού «Power of Siberia

Η Gazprom ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ότι θα προχωρήσει στη διακοπή των προμηθειών φυσικού αερίου στην Κίνα μέσω του αγωγού «Power of Siberia» μεταξύ 22-29 Σεπτεμβρίου για «προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης».

Η ρωσική ενεργειακή εταιρεία ανέφερε ότι σύμφωνα με τη σύμβασή της με την κινεζική CNPC, τέτοιου είδους συντηρήσεις προγραμματίζονται για δύο φορές το χρόνο, την άνοιξη και το φθινόπωρο.

«Με βάση τη συμφωνία αγοράς και πώλησης φυσικού αερίου για την ανατολική διαδρομή μεταξύ της Gazprom και της κινεζικής εταιρείας CNPC, η προληπτική συντήρηση του εξοπλισμού και των συστημάτων του αγωγού φυσικού αερίου Power of Siberia πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο: την άνοιξη και το φθινόπωρο», εξήγησε η Gazprom, η οποία άρχισε να προμηθεύει φυσικό αέριο στην Κίνα μέσω του συγκεκριμένου αγωγού το 2019, στο πλαίσιο σύμβασης διάρκειας 30 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εξέλιξη αυτή έρχεται μερικές μόλις ημέρες μετά τις αποστάσεις που φάνηκε να παίρνει πλέον το Πεκίνο από τη Μόσχα αναφορικά με την εισβολή στην Ουκρανία.

Οι προηγούμενες προγραμματισμένες επισκευές στον αγωγό φυσικού αερίου πραγματοποιήθηκαν από τις 29 Μαρτίου έως τις 4 Απριλίου.

Διαβάστε ακόμη:

ΙΕΛΚΑ: 8 στους 10 καταναλωτές αναζητούν προσφορές και εκπτώσεις

Ebury: Στον αστερισμό των κεντρικών τραπεζών τα νομίσματα – Τι περιμένουμε για το ευρώ

Πανικός στα cryptos: Τι φέρνει το νέο «αιματοκύλισμα» – Το ethereum κινδυνεύει με κατάρρευση (pics)

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts