ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Goldman: Υπερβολική η ανησυχία των επενδυτών για τα εταιρικά κέρδη (γράφημα)

Οι επενδυτές ανησυχούν υπερβολικά για την αποδυνάμωση των προοπτικών αναφορικά με τα εταιρικά κέρδη στις ΗΠΑ, τα οποία μέχρι στιγμής ακολουθούν απλώς ένα γνωστό μοτίβο, υποστηρίζουν οι στρατηγικοί αναλυτές της Goldman Sachs.

Οι εκτιμήσεις για τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου έχουν μειωθεί κατά 4% από τις αρχές Οκτωβρίου και θέτουν χαμηλά πήχη για τις εταιρείες που εντάσσονται στον S&P 500, έγραψαν ο Ντέιβιντ Κόνστιν και οι συνεργάτες του. Οι προσδοκίες για το 2024 ακολουθούν επίσης ένα τυπικό μοτίβο και υποχώρησαν μόνο κατά 0,4%, με εξαίρεση τον κλάδο υγειονομικής περίθαλψης που αποτελεί σημαντική τροχοπέδη όπως σημειώνουν οι αναλυτές

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, από το 2004, οι εκτιμήσεις για τα τριμηνιαία κέρδη ανά μετοχή μειώνονται συνήθως κατά 6% τους μήνες που προηγούνται της έναρξης της περιόδου κερδών, έγραψαν οι στρατηγικοί αναλυτές, προσθέτοντας ότι οι επενδυτές έχουν γνωστοποιήσει την ανησυχία τους για τις αρνητικές αναθεωρήσεις των κερδών.

«Πολλοί επενδυτές ανησυχούν για τις υποβαθμίσεις των προβλέψεων για τα κέρδη, αλλά αυτές συνάδουν με το τυπικό μοτίβο και παρασύρονται από τον κλάδο Υγείας», έγραψαν σε σημείωμα προς τους πελάτες του με ημερομηνία 10 Νοεμβρίου.

Οι προβλέψεις τους έρχονται καθώς η περίοδος κερδών του τρίτου τριμήνου πλησιάζει στο τέλος της, με πάνω από το 80% των εταιρειών του S&P 500 να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις. Οι στρατηγικοί αναλυτές ανέφεραν ότι τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500 αυξήθηκαν κατά 4% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Οι στρατηγικοί αναλυτές αναμένουν ότι τα κέρδη ανά μετοχή του S&P 500 θα αυξηθούν κατά 5% το 2024 στα 237 δολάρια. Από την πλευρά τους, οι αναλυτές της Morgan Stanley προβλέπουν επίσης ανάκαμψη των κερδών το επόμενο έτος, με την αύξηση των κερδών ανά μετοχή να διαμορφώνεται στα 229 δολάρια.

Διαβάστε ακόμη

Πέρασε στη Unicredit το 8,97% της Alpha Bank – Ψάλτης: 100% ιδιωτική ξανά η τράπεζα

Ηνωμένο Βασίλειο: Νέος υπουργός Εξωτερικών ο πρώην πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον

DNV: Τα κράτη πρέπει να επιτύχουν 10 χρόνια νωρίτερα το net zero (πίνακες)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts