ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Goldman Sachs: Σχεδόν διπλασιάστηκαν τα κέρδη του γ’ τριμήνου

Ενισχύεται 3% η μετοχή – Οι ανησυχίες ότι ο κορωνοϊός θα απειλήσει το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα όπως το 2008, έχουν υποχωρήσει προς το παρόν

Παρά την πανδημία και την ύφεση, η Goldman Sachs Group ανακοίνωσε υψηλότερα κέρδη για το γ΄ τρίμηνο, με αποτέλεσμα η μετοχή της να ενισχύεται 3% στις προσυνεδριακές συναλλαγές. Η Goldman Sachs ανακοίνωσε κέρδη τριμήνου ύψους 3,62 δισ. δολάρια ή 9,68 δολάρια ανά μετοχή και έσοδα 10,78 δισ. δολαρίων.

Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν 29,5% στα 10,78 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για 9,38 δισ. δολάρια, καθώς οι ετήσιες αποδόσεις ιδίων κεφαλαίων στο 17,5%, ήταν οι υψηλότερες τριμηνιαίες από το 2010. Τα έσοδα από το investment banking αυξήθηκαν 7% στα 1,97 δισ. δολάρια, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις για 1,85δις. δολάρια.

Οι ανησυχίες ότι ο κορωνοϊός θα απειλήσει το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα όπως το 2008, έχουν υποχωρήσει προς το παρόν

Οι τραπεζικές προμήθειες έχουν αυξηθεί,  διάθεση των επενδυτών σε ομόλογα έχει επιτρέψει στις επιχειρήσεις που έχουν δανειστεί δισ. από τράπεζες σε έκτακτα δάνεια αυτή την άνοιξη, να τα αποπληρώσουν. Τα έσοδα από τη διαπραγμάτευση της Goldman Sachs αυξήθηκαν 29% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 4,55 δισ. δολάρια.

Οι προβλέψεις της τράπεζας για κάλυψη επισφαλών δανείων, διαμορφώθηκαν στα 278 εκατ. δολάρια, εν μέρει εξαιτίας υψηλότερων από ό,τι αναμενόταν χρεώσεων στις δραστηριότητες πιστωτικών καρτών.

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts