ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Google: Η θυγατρική Waymo βγάζει στους δρόμους ρομποτικό βαν – ταξί

Η Waymo πρόκειται να συνεργαστεί με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Geely για την κατασκευή του οχήματος

Όταν το 2009 ο τεχνολογικός κολοσσός Google αποφάσισε να επενδύσει στη τεχνολογία αυτόνομων αυτοκινήτων, ανέθεσε την εν λόγω δραστηριότητα σε μια θυγατρική της εταιρεία,την Waymo.

Έξι χρόνια μετά, το 2015 στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της Google δημιουργήθηκε μια μητρική εταιρεία, η Alphabet, κάτω από την ομπρέλα της οποίας μπήκε η Google, η Waymo και όλες οι άλλες εταιρείες που είχε ιδρύσει ή εξαγοράσει μέχρι τότε.

H Waymo είναι από τις πρωτοπόρους στον τομέα των αυτόνομων τεχνολογιών αυτοκινήτων. Η εταιρεία παρουσίασε τα σχέδια ενός νέου αυτόνομου οχήματος σχεδιασμένο να παρέχει υπηρεσίες ταξί.

Πρόκειται για ένα ρομποτικό βανάκι που δεν διαθέτει τιμόνι, πεντάλ ή άλλο σύστημα οδήγησης και όλος ο διαθέσιμος χώρος στο εσωτερικό του θα καλύπτεται από θέσεις επιβατών.

Το βαν θα είναι ηλεκτρικό και οι πόρτες του θα επιτρέπουν εύκολη επιβίβαση και αποβίβαση ενώ τα καθίσματα θα είναι έτσι κατασκευασμένα ώστε να προσαρμόζονται στις επιθυμίες των επιβατών.

Σε κάθε περίπτωση οι επιβάτες θα έχουν αρκετό χώρο για να κάθονται άνετα και να απλώνουν τα πόδια τους αλλά και αρκετή απόσταση του κεφαλιού από την οροφή.

Θα υπάρχουν επίσης οθόνες μέσα στο όχημα για να ψυχαγωγούνται οι επιβάτες αλλά και φορτιστές για ηλεκτρονικές συσκευές στα μπράτσα των καθισμάτων.

Η Waymo πρόκειται να συνεργαστεί με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Geely για την κατασκευή του οχήματος η οποία θα γίνει σε ένα εργοστάσιο στην πόλη Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

Διαβάστε ακόμα:

Αυτά είναι τα 6 νέα μέτρα στήριξης των εργαζομένων – Ποιοι δικαιούνται επίδομα €534 τον Ιανουάριο

Νέα μέτρα: «Τσουχτερά» πρόστιμα για τους παραβάτες – Σε ποιες περιπτώσεις φτάνουν τις 200.000 ευρώ

Πιερρακάκης: Πριν από το Πάσχα οι αλλαγές στη νέα ταυτότητα και στο δίπλωμα οδήγησης (vid)

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts