ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Google: Μπορείς να ζητήσεις να διαγραφούν προσωπικά σου στοιχεία από το Search

Μια δυνατότητα που ζητούσαν πολλοί κάνει διαθέσιμη η Google. Πλέον μπορούμε να ζητήσουμε να αφαιρέσει τα προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας, όπως είναι η διεύθυνση, τα e-mail και ο αριθμός τηλεφώνου, από το Search.

H Google δέχεται ήδη αίτημα για αφαίρεση αναγνωρίσιμων πληροφοριών σε περιπτώσεις doxxing ή εάν τα δημοσιευμένα στοιχεία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για οικονομική απάτη. Τώρα, η πολιτική αυτή επεκτείνεται για τα στοιχεία που αναφέραμε, μαζί με διαπιστευτήρια σύνδεσης και εικόνες εγγράφων ταυτότητας.

Στην ανακοίνωση της εταιρείας, η software engineer Michelle Chang υπενθυμίζει στους ανθρώπους ότι η κατάργηση περιεχομένου από τo Search δεν σημαίνει ότι έχει εξαφανιστεί από το Διαδίκτυο. Η Chang προτρέπει την επικοινωνία με τους οικοδεσπότες ιστότοπων για να καθαριστούν πλήρως οι πληροφορίες.

Hλίστα με τα στοιχεία που μπορεί πλέον να αφαιρέσει η Google:

– Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης, Αριθμός Φορολογικού Μητρώου κ.λπ.

– Αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών

– Αριθμοί πιστωτικών καρτών

– Εικόνες χειρόγραφης υπογραφής

– Εικόνες εγγράφων ταυτότητας

– Εμπιστευτικά προσωπικά ιατρικά αρχεία

– Προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας (φυσική διεύθυνση, αριθμοί τηλεφώνου και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου)

– Κωδικοί πρόσβασης

Όσοι θέλουν να αιτηθούν αφαίρεση των στοιχείων τους θα πρέπει να δώσουν στην εταιρεία μια λίστα με τις διευθύνσεις URL που παραπέμπουν στις προσωπικές τους πληροφορίες, καθώς και τις σελίδες αναζήτησης που εμφανίζουν αυτούς τους συνδέσμους.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts