ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Google: Ξεκινά η εξέταση από το Ευρωδικαστήριο

Google: Ξεκινά η εξέταση από το Ευρωδικαστήριο

Google: Ξεκινά η εξέταση από το Ευρωδικαστήριο

Από την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου ξεκινά η εξέταση της Google από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη δημιουργία τραστ. Εάν η Google βρεθεί ένοχη, τότε θα κληθεί να πληρώσει το ποσό των 5.15 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι Ευρωπαϊκές Αρχές εκτιμούν ότι η Google εκμεταλλεύτηκε την κυρίαρχη θέση της στην αγορά, λόγω του Android, με σκοπό να συνάψει προνομιακά συμβόλαια με κατασκευαστές smartphones και εταιρείες τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη. Με αυτόν τον τρόπο, εκτιμάται ότι η Google έχει κάνει χρήση της ηγετικής της θέσης για να ενισχύσει την κυριαρχία της στον τομέα της αναζήτησης από τις mobile συσκευές σε σχέση με ανταγωνιστικές μηχανές αναζήτησης.

Η επίτροπος Ανταγωνισμού, Margrethe Vestager, έχει εισηγηθεί την επιβολή ενός προστίμου ύψους 5.15 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Google, σε περίπτωση που εντοπιστεί παραβίαση των κανόνων αντιτραστ της Ένωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό θα είναι το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί για τέτοιους λόγους στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η όλη διαδικασία της εξέτασης της Google αναμένεται να διαρκέσει 5 ημέρες. Εκτός από την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρόμοια έρευνα έχει ξεκινήσει για την Google και το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts