ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Google Messages: Θα αποκτήσουν κρυπτογράφηση αλά iMessage

Google Messages

H πλατφόρμα Google Messages ενδέχεται να αποκτήσει σύντομα ένα χαρακτηριστικό που απολαμβάνουν ήδη όσοι χρησιμοποιούν το iMessage στο iPhone. Το στοιχείο που λείπει από την πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων των Android smartphones είναι η κρυπτογράφηση μεταξύ των δύο μερών που επικοινωνούν γραπτώς, αλλά αυτό εκτιμάται ότι θα αλλάξει στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

Το Google Messages αναμένεται να αποκτήσει νέες δυνατότητες και λειτουργίες, προφανώς μέσα από κάποιο update, αφού είναι γνωστό ότι η ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω του Android είναι λιγότερο ασφαλής σε σχέση με όσα προσφέρει η πλατφόρμα της Apple με το iMessage. Οι πηγές αναφέρουν ότι η Google ήδη πειραματίζεται με την κρυπτογράφηση έτσι ώστε να το διορθώσει αυτό.

Το ζήτημα είναι να μπορούν να διαβάζουν το περιεχόμενο της κάθε συνομιλίας μόνο οι συμμετέχοντες σε αυτή και κανείς άλλος. Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες, πάντως, η λογική της κρυπτογράφησης από χρήστη σε χρήστη θα έρθει στο Google Messages 6.2.031 και θα απαιτεί τη σύνδεση στο mobile Internet ή σε WiFi δίκτυο για να έχει το επιθυμητό επίπεδο ασφαλείας. Δεν αποκλείεται να το δούμε αυτό ως ένα κεντρικό χαρακτηριστικό του Android 11.

Πηγή

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts