ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Gov.gr: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους – Όλα τα πιστοποιητικά στο κινητό μας

Ήδη παρέχονται 820 ηλεκτρονικές υπηρεσίες και συνεχώς εμπλουτίζονται με στόχο το gov.gr να εξελιχθεί σε έναν πλήρη ψηφιακό δίαυλο επικοινωνίας και εξυπηρέτησης του πολίτη

Τη δυνατότητα να διεκπεραιώνουμε τις συναλλαγές μας με το κράτος, μέσω του κινητού μας τηλεφώνου μας παρέχει η εφαρμογή gov.gr που έθεσε σε λειτουργία το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Με την εφαρμογή gov.gr για κινητά τηλέφωνα δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να εκδίδουν ηλεκτρονικά αλλά και να αποστέλλουν έγγραφα και πιστοποιητικά από όπου και αν βρίσκονται γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια.

Παράλληλα, με τη «θυρίδα του πολίτη», δίνεται η δυνατότητα αναζήτησης ενός ήδη εκδοθέντος εγγράφου και η αποστολή του σε άλλο πρόσωπο. Τέλος, ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να ελέγξει την εγκυρότητα εκτυπωμένου ηλεκτρονικού εγγράφου του Δημοσίου, μέσω του κωδικού QR που φέρουν όσα έγγραφα εκδίδονται μέσω του gov.gr.

Η είσοδος στην εφαρμογή του gov.gr γίνεται με τη χρήση των κωδικών Taxisnet ή web banking. Για λόγους ασφαλείας, δεν παρέχεται η δυνατότητα απομνημόνευσης των κωδικών αυτών, ώστε να αποτραπεί η πρόσβαση στην εφαρμογή σε τρίτα, μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα.

Η εφαρμογή του gov.gr για κινητά τηλέφωνα θα εξελίσσεται διαρκώς, προσθέτοντας στις νέες εκδόσεις της όσες υπηρεσίες του ελληνικού Δημοσίου ψηφιοποιούνται, πάντα με γνώμονα την διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών και των συναλλαγών τους με το κράτος.

Εννέα μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του, το gov.gr παρείχε 820 ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Οι σελίδες του έχουν δεχτεί περισσότερες από 7.200.000 επισκέψεις και τα έγγραφα που έχουν εκδοθεί ηλεκτρονικά υπερβαίνουν τα 2.900.000

O επόμενος στόχος είναι η παροχή 1.000 διαθέσιμων υπηρεσιών με τελικό στόχο το gov.gr να εξελιχθεί σε έναν πλήρη ψηφιακό δίαυλο επικοινωνίας και εξυπηρέτησης του πολίτη.

Διαβάστε ακόμα:

2021: Ποδαρικό με φόρους – Τι θα πληρώσουμε το επόμενο διάστημα

Ισραήλ – Παγκόσμια πρωτιά: Έχει ήδη εμβολιάσει το 12% του πληθυσμού

Μαδούρο: Αναζητά διέξοδο υποσχόμενος ψηφιοποίηση της οικονομίας

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts