ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Greece Talks: Το εθνικό σχέδιο για να γίνει πιο ανταγωνιστικός ο ελληνικός τουρισμός (pics +vid)

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε από το Travel.gr και το Πρώτο Θέμα το μεγάλο συνέδριο Greece Talks με τίτλο «Ο ρόλος του Τουρισμού στο Μέλλον της Ελλάδας» στον Φάρο, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Οι αφίξεις ξεκίνησαν ήδη από τις 10:00 στην αίθουσα «Φάρος» στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπουργοί της κυβέρνησης, αυτοδιοικητικοί, επιχειρηματίες του τουρισμού, των μεταφορών, του τραπεζικού κλάδου και παράγοντες του πολιτισμού, μεταξύ άλλων, από τις 11:00 έως τις 17:30 και σε συγκεκριμένες θεματικές ενότητες μίλησαν για το τουριστικό προϊόν της χώρας μας και πώς αυτό μπορεί να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική ευημερία και να εμβαθύνει σε καίρια ζητήματα και διλήμματα των καιρών στην πορεία της Ελλάδας προς το μέλλον.

Από τις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων έγινε σαφές πως η χώρα μας διαθέτει ένα πολύ ισχυρό brand name στο εξωτερικό το οποίο προσελκύει επισκέπτες από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.

Το ελληνικό τουριστικό προϊόν έχει πολλές δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης με στόχο την ακόμη περισσότερο επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ενώ την ίδια ώρα έγινε ειδική αναφορά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας και την οδηγούν στην ανάγκη ανάπτυξης υποδομών με στόχο την βιωσιμότητα από τις μικρές κοινωνίες όπως το Ζαγόρι ή τα νησιά έως τις μεγάλες πόλεις.

Δείτε φωτογραφίες:

Ο πρωθυπουργός κατά την άφιξή του στο συνέδριο Greece Talks. Στη φωτογραφία με τον εκδότη του Πρώτου Θέματος, Αναστάσιο Καραμήτσο
Από αριστερά, Αντώνης Σρόιτερ, Ευτύχης Βασιλάκης, πρόεδρος της Aegean, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος LAMDA Development και ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, Πρόεδρος T.E.MEΣ Α.Ε.

Ο πρωθυπουργός, δεξιά με τον Βασίλη Ψάλτη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Alpha Bank, αριστερά και τον εκλεγμένο δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα

Ο πρωθυπουργός με τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο

Ο Ευτύχιος Βασιλάκης, πρόεδρος της AEGEAN, αριστερά, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη

Μητσοτάκης: Να είναι η Ελλάδα ο καλύτερος τουριστικός προορισμός στον κόσμο

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην πρώτη συζήτηση με τίτλο «Ο ρόλος του τουρισμού στο μέλλον της Ελλάδας και Πώς δημιουργείται ένας προορισμός» την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος Αντώνης Σρόιτερ, όπου και συμμετέχουν επίσης ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, Πρόεδρος της T.E.MEΣ ΑΕ, ο Ευτύχιος Βασιλάκης, Πρόεδρος της AEGEAN, και ο Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Development, τόνισε πως στόχος είναι η χώρα μας να γίνει κορυφαίος τουριστικός προορισμός στον κόσμο.

«Είναι ένα στοίχημα το οποίο μπορούμε να βάλουμε όλοι μαζί» τόνισε ο πρωθυπουργός ο οποίος σε άλλο σημείο της συζήτησης σημείωσε πως «έχουμε βάλει τα θεμέλια για ένα νέο τουριστικό προϊόν το οποίο, πρέπει να στηρίζεται στην ποιότητα, τη βιωσιμότητα, την ανθεκτικότητα και κυρίως στις ξεχωριστές εμπειρίες τις οποίες μπορούμε να προσφέρουμε και στη δυνατότητά μας κυρίως να προσελκύουμε επισκέπτες οι οποίοι μπορούν να δαπανούν περισσότερο από το διαθέσιμο εισόδημά τους στην Ελλάδα».

Ο πρωθυπουργός, όμως, αναφέρθηκε και στις συνθήκες εργασίας στον τομέα του τουρισμού, λέγοντας πως η κυβέρνηση είναι πολύ όσον αφορά στους ελέγχους για τη σωστή λειτουργία της αγοράς εργασίας.

«Πρέπει να πω ότι για κάποιους προορισμούς μας δεν διστάσαμε -δεν το περίμεναν πολλοί- να συγκρουστούμε με παρατεταμένα φαινόμενα ανομίας. Μπορεί να ταρακουνήθηκαν λίγο κάποιοι, να ξεβολεύτηκαν, αλλά δεν είναι αυτό μοντέλο. Το μοντέλο “άγρια δύση” στον τουρισμό δεν είναι αποδεκτό μοντέλο. Έχουμε πει “νομιμότητα παντού”. Το εννοούμε και το εννοούμε προφανώς και στον τομέα αυτόν», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.

Δείτε τη συζήτηση παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο του Travel.gr:

Διαβάστε περισσότερα στο Protothema.gr

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts