ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Gurman: Τα νέα μοντέλα iPad Pro M2 θα ανακοινωθούν «σε λίγες μέρες»

Η Apple πρόκειται να ανακοινώσει νέα μοντέλα iPad Pro 11 ιντσών και 12,9 ιντσών σε «λίγες μέρες», σύμφωνα με τα όσα έγραψε ο πλέον αξιόπιστος αναλυτής του Bloomberg, Mark Gurman, στο τελευταίο του ενημερωτικό δελτίο Power On.

Τα νέα μοντέλα 11 ιντσών και 12,9 ιντσών, με την κωδική ονομασία J617 και J620, έρχονται μετά το iPad του Απριλίου του 2021, όπου και τα δύο μοντέλα απέκτησαν το τσιπ M1 και μια νέα mini LED οθόνη 12,-9 ιντσών. Μετά από ενάμιση χρόνο, τα επερχόμενα μοντέλα iPad Pro αναμένεται να αναβαθμιστούν αποκτώντας το τσιπ σιλικόνης M2 Apple, προσφέροντας ταχύτερη απόδοση και πιθανώς νέες δυνατότητες φόρτισης.

Σχεδιαστικά, τα νέα iPad θα μοιάζουν με τα τωρινά μοντέλα, χωρίς περιμένουμε σημαντικές αλλαγές. Οι πρώτες φήμες έλεγαν ότι το μικρότερο μοντέλο 11 ιντσών θα αποκτούσε οθόνη mini-LED, προς το παρόν διαθέσιμη μόνο στο μεγαλύτερο μοντέλο των 12,9 ιντσών, αλλά αυτό δεν το περιμένουμε πλέον,

Τα νέα μοντέλα iPad Pro θα μπορούσαν επίσης να διαθέτουν κάποιας μορφής δυνατότητα φόρτισης MagSafe, σύμφωνα με προηγούμενες διαρροές. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα τα νέα μοντέλα να διαθέτουν δυνατότητες αντίστροφης ασύρματης φόρτισης, επιτρέποντας στους χρήστες να φορτίζουν το iPhone ή τα AirPods τους ακουμπώντας τα στο πίσω μέρος του iPad.

Η Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει τα νέα iPad και ενημερώσεις στη σειρά Mac μέσω ανακοινώσεων Τύπου και ενημερώσεων στον ιστότοπό της, με μια εκδήλωση τον Οκτώβριο να είναι πλέον σίγουρα εκτός προγράμματος.

ΠΗΓΗ TECHBLOG