ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Hλεκτρικά εναντίον θερμικών: Οι μεγάλες μάχες στις πωλήσεις

Τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα πλέον εποφθαλμιούν την κυριαρχία παραδοσιακών μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Στις δύο πιο σκληρές μάχες, μάλιστα, τα πρώτα αναδεικνύονται νικητές. Το Tesla Model 3 προηγείται της BMW Σειράς 3 κατά 1.904 πωλήσεις για τον τίτλο του best-seller μεσαίου premium αυτοκινήτου για το 2023.

Η Tesla έχει ξεπεράσει τη BMW σε μια κατηγορία που μέχρι τώρα η βαυαρική φίρμα ήταν κυρίαρχη αυξάνοντας τις πωλήσεις του Model 3 κατά 30%, στις 54.584 μέσα σε οκτώ μήνες, με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία από την Dataforce. Ενώ το Model 3 βρίσκεται σε άνοδο, οι πωλήσεις της Σειράς 3 μειώθηκαν κατά 3,3% κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου.

Ο άλλος αμφίρροπος αγώνας περιλαμβάνει ομόσταυλες εταιρείες από τον όμιλο Volkswagen για την ηγετική θέση στην κατηγορία των μεσαίων SUV. Μέχρι τον Αύγουστο, το αμιγώς ηλεκτρικό VW ID.4 είχε προβάδισμα 3.073 μονάδων έναντι του Škoda Kodiaq.

Η VW έχει το προβάδισμα χάρη στην αύξηση των πωλήσεων του ID.4 κατά 83%. Το Kodiaq ωστόσο διανύει επίσης μια καλή χρονιά, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 23% μετά από οκτώ μήνες. Στο μεταξύ η άνοδος των EV συνεχίζεται.

Τα μεγάλα κέρδη από το Tesla Model Y (+198%), τα VW ID.4 και ID.3 (+89%) και η συνεχιζόμενη ισχυρή ζήτηση για το MG4 ενίσχυσαν τις συνολικές ευρωπαϊκές πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήtων κατά 51%, σε 1.195.466 μονάδες μέχρι τον Αύγουστο.

Αυτό μετουσιώνεται σε μία αύξηση των πωλήσεων κατά 405.335 μονάδεςσε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Οι συνδυασμένες πωλήσεις των Tesla Model Y και Model 3 αντιπροσώπευαν το 17,4% όλων των πωλήσεων αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων μετά από οκτώ μήνες. Να σημειώσουμε ότι στο 7μηνο το μερίδιο της Telsa ανέρχονταν στο 17,6%.

Το MG4 έχει προσθέσει 41.196 πωλήσεις στο σύνολο των EV μέχρι στιγμής φέτος. Το μοντέλο της κινεζικής μάρκας SAIC ήταν πέμπτο σε πωλήσεις EV στην Ευρώπη μέχρι τον Αύγουστο, ανεβαίνοντας από την έκτη θέση μετά από επτά μήνες. Το MG4 βρισκόταν στην όγδοη τον Μάρτιο και στην έβδομη θέση τον Απρίλιο .

Το αμιγώς ηλεκτρικό χάτσμπακ της MG ξεπέρασε το FIAT New 500 και τώρα προηγείται του μικρότερου αμιγώς ηλεκτρικού αντιπάλου του κατά 648 πωλήσεις.

Διαβάστε ακόμη 

Σε επαγρύπνηση η ΕΚΤ – Όλα τα σενάρια για τα επιτόκια στην Ευρωζώνη

Προσχέδιο Προϋπολογισμού 2024: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε – Οδηγός με 12 ερωτοαπαντήσεις

Ο CEO της Levi’s Strauss εξομολογείται: Ποια είναι τα μεγαλύτερα λάθη του

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

 

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts