ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Hλεκτρικά οχήματα: Το 2021 θα διπλασιαστούν οι πωλήσεις τους

Ο υφυπουργός Μεταφορών αποκάλυψε ότι στην Ελλάδα στο 5μηνο του 2021 έχουν ήδη ταξινομηθεί περισσότερα οχήματα απ’ ό,τι στο σύνολο του 2020

Χαιρετισμό στη διοργάνωση «Ecofest 2021» λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος απηύθυνε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη δυναμική που παρουσιάζει η ηλεκτροκίνηση και αποκάλυψε ότι στο 5μηνο έχουν ήδη ταξινομηθεί περισσότερα οχήματα απ’ ό,τι στο σύνολο του 2020.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε τα εξής: «Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος για την ηλεκτροκίνηση που αποτελεί μια συντονισμένη προσπάθεια της κυβέρνησης για την προώθηση μορφών ενέργειας, που είναι φιλικότερες προς το περιβάλλον.

Βιώσιμη ανάπτυξη, πράσινες πόλεις και βιώσιμη μετακίνηση είναι έννοιες άμεσα συνυφασμένες με τα συστήματα μεταφορών και η δική μας προσπάθεια είναι να ενσωματώνουμε με αποτελεσματικό τρόπο τα τεχνολογικά επιτεύγματα σε αυτούς τους τομείς. Στόχος είναι κάθε χρόνο που γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος να έχουμε κάνει ένα βήμα μπροστά.

Το Μητρώο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών περιλαμβάνει σήμερα 3.399 αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα. Και είναι πράγματι εντυπωσιακό ότι μέσα στους πρώτους μήνες του 2021 έχουν ταξινομηθεί περισσότερα οχήματα απ’ ότι στο σύνολο του 2020.

Ειδικότερα, πέρυσι ταξινομήθηκαν 1.133 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα και φέτος, μέσα σε πέντε μήνες και τις πρώτες δύο ημέρες του Ιουνίου, ταξινομήθηκαν 1.150. Συγκεκριμένα, 875 επιβατικά αυτοκίνητα, 202 δίκυκλα, 31 τρίκυκλα επιβατικά, 11 τρίκυκλα φορτηγά και 31 φορτηγά.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts