ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

H ιστορική νίκη του ΑΣΣ Αλέξανδρου Μακεδονίας

Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν ο αθλητής που έκλεψε την παράσταση (αναμενόμενο) στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Πάτρας, όμως ο σύλλογος που έγραψε ιστορία, ήταν ο ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας.

της Πηνελόπης Γκιώνη
[email protected]

Για πρώτη φορά στην ιστορία των πανελλήνιων πρωταθλημάτων στίβου, ένας σύλλογος από τη βόρεια Ελλάδα, είναι ο απόλυτος πρωταθλητής, Ο ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας με την πρώτη θέση στους άνδρες και τη δεύτερη στις γυναίκες, είχε συγκομιδή βαθμών τέτοια, που του χάρισε την απόλυτη πρωτιά.
Ένα επίτευγμα που δεν κατάφερε ούτε ο Ηρακλής της δεκαετίας του 1980 που σάρωνε στο στίβο, κυρίως στους άνδρες.
Τα εύσημα ανήκουν στο Νίκο Χαλάτση που είναι ο αγωνιστικός διευθυντής του συλλόγου και στη Χριστίνα Δέσκου που τρέχει όλη την οργάνωση.
Ο ΑΣΣ Αλέξανδρος είναι φρέσκος σύλλογος και έχει στηριχθεί αρκετά στις μεταγραφές όμως αυτό δε σημαίνει τίποτα καθώς υπάρχουν και άλλοι σύλλογοι που ποντάρουν στις μεταγραφές και όχι στην παραγωγική διαδικασία.
Επίσης θα πρέπει να τονιστεί, ότι ο ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας είναι καθαρά στιβικό σωματείο.
H τελευταία φορά που σωματείο της βόρειας Ελλάδας κέρδισε πρωτάθλημα στο στίβο στην κατηγορία των ανδρών, ήταν το 1986 από τον Ηρακλή που από το 1984 το κέρδιζε σερί. Όσον αφορά στις γυναίκες, πάλι ο Ηρακλής το 1991 κέρδισε για τελευταία φορά τον τίτλο για τη βόρεια Ελλάδα.
Στο πρωτάθλημα του 2021 στην Πάτρα, ο ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας κέρδισε με διαφορά το πρωτάθλημα στους άνδρες συγκεντρώνοντας 147 βαθμούς έναντι 119,5 του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος έχοντας για MVP τον Κυριάκο Ζώτο που κέρδισε σφαιροβολία και ήταν δεύτερος στη δισκοβολία.
Στις γυναίκες, δόθηκε μεγάλη μάχη με τον ΓΣ Γλυφάδας που τελικά κέρδισε έχοντας συγκεντρώσει 120 βαθμούς έναντι 106 του συλλόγου από τη Θεσσαλονίκη.
Λεπτομέρεια, ο Μανώλης Χάντζος που είναι ο αγωνιστικός διευθυντής του ΓΣ Γλυφάδας και ο Νίκος Χαλάτσης του ΑΣΣ Αλέξανδρου Μακεδονίας, υπήρξαν σπουδαίοι δρομείς, συναθλητές και πλέον είναι και… κουμπάροι.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts