ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H Κίνα θέτει ένα πενταετές πλάνο ελέγχου των επιχειρήσεων

H Κίνα θέτει ένα πενταετές πλάνο ελέγχου των επιχειρήσεων

H Κίνα θέτει ένα πενταετές πλάνο ελέγχου των επιχειρήσεων

Το σχέδιο της κινεζικής Κυβέρνησης είναι να θέσει ασφυκτικά πλαίσια ελέγχου των εταιρειών τεχνολογίας για τα επόμενα 5 έτη. Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη στον κόσμο θέτει νέους κανόνες παιχνιδιού για τα μονοπώλια και τις εταιρείες υψηλού ενδιαφέροντος.

Η τεχνολογία είναι ένας από τους κλάδους που επηρεάζονται άμεσα από το πλάνο της κινεζικής κυβερνητικής πολιτικής, στο πλαίσιο της παρουσίασης του σχεδίου των 10 σημείων που περιγράφει τις επιδιώξεις της Κίνας για μία χρονική περίοδο που θα φτάνει μέχρι και το 2025.

Το νομικό πλαίσιο που ισχύει σήμερα για τομείς όπως είναι εκείνος της τεχνολογικής καινοτομίας και της επιστήμης, εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί δεόντως, πράγμα που σημαίνει ότι ο έλεγχος από τις κινεζικές κρατικές υπηρεσίες θα είναι μεγαλύτερος. Η Κίνα θέλει να περιορίσει την πιθανότητα εμφάνισης μονοπωλίων, αλλά και εταιρειών που υπόκεινται σε νομικό καθεστώς άλλων χωρών.

Ήδη έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε κινεζικούς κολοσσούς για παραβίαση νομοθεσίας, ενώ σε πολλές περιπτώσεις κινέζικες εταιρείες κλήθηκαν να διακόψουν συνεργασίες που είχαν με φορείς του εξωτερικού. Ο φόβος του μεγαλύτερου κυβερνητικού ελέγχου και του περιορισμού της επιχειρηματικής ελευθερίας είναι λογικό να γιγαντώνεται στην Κίνα μετά από την χάραξη αυτής της πολιτικής.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts