ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H Κομισιόν πιέζει την Apple να βάλει USB Type C στο iPhone

H Κομισιόν πιέζει την Apple να βάλει USB Type C στο iPhone

H Κομισιόν πιέζει την Apple να βάλει USB Type C στο iPhone

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να επιβάλλει στην Apple τη χρήση θύρας USB Type C στο iPhone στο πλαίσιο της εφαρμογής κοινού προτύπου φόρτισης των συσκευών. Η πρόταση της Κομισιόν παρουσιάστηκε με σκοπό της την μείωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων.

Η παύση χρήση της σύνδεσης Lightning από την πλευρά της Apple θα μπορούσε να γίνει μόνο μετά από την σχετική πίεση της Κομισιόν, αν και είδαμε την Apple να ακολουθεί παρόμοια λογική στο iPad Mini, χωρίς να την πιέζει κανείς. Ο σκοπός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να υπάρχει ένα κοινό πρότυπο σύνδεσης, άρα να μειώνεται και η ανάγκη αγοράς πολλών και διαφορετικών αξεσουάρ για τη φόρτιση και τη σύνδεση των συσκευών.

Ο ίδιος κανόνας δεν θα ισχύει μόνο για τα smartphones, αλλά και για όλα τα άλλα gadgets, όπως είναι τα tablets, οι κάμερες, τα ακουστικά και άλλα. Στην οδηγία της Ευρώπης εκτιμάται ότι θα συμπεριληφθεί και η ανάγκη για ένα καθολικό πρότυπο ταχείας φόρτισης των συσκευών, καθώς και η ανάγκη απενεργοποίησης της κατανάλωσης ενέργειας μόλις η φόρτιση φτάσει στο 100%.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts