ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H Apple θέλει να κάνει το iPhone φορτιστή μέσω της… οθόνης

, H Apple θέλει να κάνει το iPhone φορτιστή μέσω της… οθόνης

, H Apple θέλει να κάνει το iPhone φορτιστή μέσω της… οθόνης

Η Apple φέρεται να μελετά το ενδεχόμενο το iPhone του μέλλοντος να φορτίζει άλλες συσκευές από το γυαλί της οθόνης του. Η Apple έχει αναφερθεί και στο παρελθόν στην πρόθεσή της να επιτρέψει στo iPhone να λειτουργεί ως ασύρματος φορτιστής.

Το σχέδιο της Apple είναι να μπορεί κανείς να φορτίζει άλλες συσκευές που ακουμπούν απλώς στο γυαλί της οθόνης ενός από τα μελλοντικά μοντέλα του iPhone. Με παρόμοια τεχνολογία φέρεται ότι θα προικιστεί και κάποιο μελλοντικό μοντέλο του iPad, χωρίς, όμως, να μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα το πότε θα μπορεί να γίνει αυτό. Είναι νωρίς για να μιλά κανείς με χρονοδιαγράμματα.

To χαρακτηριστικό αυτό θα ονομάζεται Display Wireless Charging και έχει περισσότερο νόημα για την φόρτιση των αξεσουάρ που συνοδεύουν το iPhone, όπως είναι ένα smartwatch ή τα Bluetooth ακουστικά. Η είδηση έχει προκύψει από την παρουσίαση μίας σχετικής πατέντας που έχει καταθέσει η Apple και η οποία δείχνει ότι έχει ασχοληθεί αρκετά με το θέμα.

Το εάν θα τη δούμε να βρίσκει και την εμπορική εφαρμογή είναι άλλη υπόθεση. Εκείνο που θα πρέπει να διασφαλιστεί πρώτα είναι ότι η μπαταρία του iPhone θα έχει το πλεόνασμα ενέργειας που απαιτείται προκειμένου να φορτίζει και άλλες συσκευές.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts