ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H Europol κατηγορείται για υπερβολική συγκέντρωση δεδομένων

Europol, H Europol κατηγορείται για υπερβολική συγκέντρωση δεδομένων

Europol, H Europol κατηγορείται για υπερβολική συγκέντρωση δεδομένων

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων θεωρεί ότι η Europol έχει στην κατοχή πολλά περισσότερα δεδομένα από όσα πρέπει. Για το λόγο αυτό ζητά από την Ευρωπαϊκή Αστυνομία να διαγράψει όσα δεδομένα πολιτών δεν σχετίζονται με εγκληματική δραστηριότητα.

Η εντολή της Ευρωπαϊκής Εποπτικής Αρχής (EDPS) είναι να διαγράφονται όλα τα δεδομένα των πολιτών που βρίσκονται στην κατοχή της Europol για περισσότερους από έξι μήνες και δεν συνδέονται με κάποιου είδους εγκληματική δραστηριότητα. Οι ευρωπαϊκές Αρχές εκτιμάται ότι έχουν συλλέξει ένα διόλου ευκαταφρόνητο πλήθος προσωπικών δεδομένων πολιτών, ειδικά στο διάστημα από τον Απρίλιο του 2019 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2020.

Τα προσωπικά δεδομένα θα πρέπει να συλλέγονται σύμφωνα με τους κανονισμούς προστασίας των προσωπικών δεδομένων που έχουν θεσπιστεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανεξάρτητα από τον φορέα που τα συλλέγει. Η Europol καλείται να δίνει τακτικές αναφορές τόσο για τα δεδομένα που συλλέγει όσο και τον τρόπο που διαχειρίζεται τα δεδομένα αυτά.

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος – μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts