ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H Meta θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου

H Meta θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου

H Meta θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου

Μπορεί πριν από λίγες ημέρες να ανακοίνωσε το Facebook διαφορετικά, αλλά η Meta θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου. Σύμφωνα με τη Meta, οι κανόνες που ισχύουν στο Facebook δεν ισχύουν κατ’ ανάγκη και στο metaverse.

H απόφαση του Facebook να μην χρησιμοποιεί πλέον την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου στο κοινωνικό δίκτυο, δεν φαίνεται να επηρεάζει τη χρήση της τεχνολογίας αυτής από άλλα προϊόντα και υπηρεσίες της Meta. To Facebook, πάντως, θα συνεχίσει κανονικά με την διαγραφή των δεδομένων περίπου ενός δισεκατομμυρίου χρηστών και την παύση της λειτουργίας του Face Recognition Tool.

H Meta ξεκαθαρίζει ότι η ίδια απόφαση δεν μπορεί να ισχύει για όλα όσα συμβαίνουν στο metaverse, κόβοντας, λίγο τη… φόρα σε όσους έσπευσαν να κρίνουν με διθυραμβικά σχόλια την κίνηση του Facebook. H Meta δικαιολογεί την απόφασή της τονίζοντας τα θετικά στοιχεία που θα μπορούσε να έχει η χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου για ποικίλες υπηρεσίες του metaverse. To στοιχείο που ξεκαθαρίζει η Meta είναι ότι μέσα στο metaverse θα γίνεται χρήση πολλών βιομετρικών δεδομένων των πολιτών.

H Meta δίνει εγγυήσεις για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων με τη χρήση της τεχνολογίας DeepFace, η οποία βασίζεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη για να αντιστοιχήσει πρότυπα προσώπων με τις πραγματικές φωτογραφίες των χρηστών του Facebook.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts