ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H Microsoft ετοιμάζει γυαλιά AR για στρατιωτική χρήση

H Microsoft ετοιμάζει γυαλιά AR για στρατιωτική χρήση

H Microsoft ετοιμάζει γυαλιά AR για στρατιωτική χρήση

Όλα δείχνουν ότι πράγματα που έχουμε δει στο gaming, σύντομα θα γίνουν πραγματικότητα, εάν λάβουμε υπόψη μας τα στρατιωτικά AR γυαλιά της Microsoft. To deal της Microsoft θα γίνει με τον αμερικανικό στρατό και θα φτάσει σε αξία τα 21.9 δισ. δολάρια.

Τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality – AR) της Microsoft για τον αμερικανικό στρατό θα είναι βασισμένα στο Microsoft HoloLens. Το συμβόλαιο περιλαμβάνει την παράδοση έως και 120.000 τέτοιων γυαλιών AR, τα οποία θα κατασκευαστούν στις ΗΠΑ.

Η συνεργασία της Microsoft με τον αμερικανικό στρατό έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια πάνω στην ανάπτυξη του επονομαζόμενου Integrated Visual Augmentation System (IVAS), τη στρατιωτική εκδοχή, δηλαδή, του HoloLens, προκειμένου να μπορεί να ενισχυθεί η ορατότητα και οι δυνατότητες του στρατιωτικού προσωπικού στο πεδίο της μάχης.

Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η επαυξημένη πραγματικότητα δεν είναι Virtual Reality και μπορεί να προβάλλει εικόνες και πληροφορίες στον φυσικό κόσμο. Η εμπλοκή της Microsoft με στρατιωτικά project, πάντως, έχει και τους επικριτές της. Η μετοχή της εταιρείας, από την άλλη μεριά, ανέβηκε μετά την ανακοίνωση της είδησης για την εν λόγω συνεργασία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts