ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Haribo: Άνδρας παρέδωσε χαμένη επιταγή αξίας €4,6 εκατ. – Η ανταμοιβή του ήταν έξι πακέτα… ζελεδάκια

Και εκεί που πιστεύεις ότι η τύχη σου κλείνει το μάτι και ότι η ζωή σου θα αλλάξει μια για πάντα, καταλήγεις με… ζαχαρωτά!

Ένας άνδρας στη Γερμανία, ο Ανουάρ εντόπισε τυχαία ένα λευκό χαρτί σε αποβάθρα τρένου πηγαίνοντας να δει την μητέρα του. Ωστόσο, αυτό που του έκανε εντύπωση ήταν πως δεν επρόκειτο για να ένα απλό χαρτί…

Όταν το μάζεψε έμεινε έκπληκτος καθώς ήταν μια επιταγή αξίας 4,6 εκατομμυρίων ευρώ της διάσημης εταιρείας ζαχαρωτών «Haribo». Η επιταγή φέρεται να είχε εκδοθεί στη «Haribo» από έναν μεγάλο όμιλο σούπερ μάρκετ.

Ο άνδρας από την Φρανκφούρτη δεν το σκέφτηκε για πολύ. Αμέσως επικοινώνησε με την εταιρεία προκειμένου να παραδώσει την επιταγή. «Ήταν τόσο μεγάλο το ποσό που δεν μπορούσα καν να το προφέρω», είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, όταν ο δικηγόρος της εταιρείας επικοινώνησε μαζί του, του ζήτησαν να καταστρέψει την επιταγή, αφού πρώτα τους έστελνε μια φωτογραφία ως απόδειξη ότι την είχε.

Έτσι ακολούθησε τις οδηγίες τους και λίγες μέρες αργότερα έλαβε ως χειρονομία ευγνωμοσύνης από την γερμανική εταιρεία γλυκών, ένα δέμα που είχε έξι σακουλάκια με ζαχαρωτά.

Όπως ήταν λογικό ο Ανουάρ δεν εντυπωσιάστηκε από την ανταμοιβή, καθώς είχε προσφέρει μια τεράστια επιταγή στην εταιρεία, γλιτώνοντάς την από περιπέτειες. «Εφόσον ήταν μια επιταγή με όνομα και στοιχεία, κανένας άλλος πλην της εταιρείας δεν θα μπορούσε να την εξαργυρώσει», ανέφερε η «Haribo» σε δήλωσή της στα τοπικά μέσα.

Διαβάστε ακόμη

«Πόλεμος» με φόντο το Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο στη Βουλιαγμένη (pics)

Η ένορκη κατάθεση Μαρινάκη και τα «παιδιά», οι Ιταλοί και η ΖeniΘ, η Coca Cola… ψάχνει την μπύρα και η διάσωση της Βαράγκης

ΒΙΟΛΑΝΤΑ: Ο συνοικιακός φούρνος στα Τρίκαλα που έγινε βιομηχανία – Πώς τα μπισκότα της έφθασαν στην άκρη του κόσμου (pics)

ΠΗΓΗ NEWMONEY