ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Hyundai: 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για εργοστάσιό της

Το γεγονός αυτό αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό επίτευγμα, δεδομένης της μεγάλης ποσότητας ενέργειας που χρειάζεται το εργοστάσιο για να παράγει ένα αυτοκίνητο κάθε λεπτό, 24 ώρες την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα

Η Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) είναι το πρώτο εργοστάσιο της Hyundai που τροφοδοτείται 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η HMMC συνεργάζεται με την τοπική κοινωνία και τις νέες γενιές οδηγώντας τη βιωσιμότητα και εκτός εργοστασίου.

Η Hyundai Motor πλήρως προσηλωμένη στην επίτευξη μηδενικών εκπομπών έως το 2045, ανακοίνωσε ότι το εργοστάσιο της που εδρεύει στην Τσεχία, λειτουργεί πλέον με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο κ. Petr Michník, Επικεφαλής Διοίκησης της Hyundai Motor Manufacturing Czech, αναλύει πώς η Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) έγινε το πρώτο εργοστάσιο της εταιρείας που λειτουργεί με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Το γεγονός αυτό αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό επίτευγμα, δεδομένης της μεγάλης ποσότητας ενέργειας που χρειάζεται το εργοστάσιο για να παράγει ένα αυτοκίνητο κάθε λεπτό, 24 ώρες την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα.

Παράλληλα, ο κ. Michník αποκάλυψε ότι το εργοστάσιο έχει πρωτοστατήσει σε μια φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση από την κατασκευή του ακόμη και πριν ξεκινήσει η παραγωγική του διαδικασία το 2008.

Για παράδειγμα, αντί να κόψει περισσότερα από 1.000 δέντρα που υπήρχαν στο εργοτάξιό της, η HMMC τα μεταφύτευσε κοντά στις εγκαταστάσεις της.

«Η βιωσιμότητα ήταν πάντα ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία στην κατασκευή του εργοστασίου μας και στην έναρξη της λειτουργίας του» σχολιάζει ο κ. Michník.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newsauto

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts