ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Intel Arc Alchemist: Αυτές είναι (ίσως) οι πρώτες φωτογραφίες της κάρτας γραφικών

Η Intel κατασκευάζει κάρτες γραφικών αποκλειστικά για παιχνίδια, οι οποίες αναμένονται στην αγορά το πρώτο τρίμηνο του 2022. Μήνες νωρίτερα ίσως έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις πρώτες εικόνες από το Arc Alchemist, καθώς διέρρευσαν από το YouTuber Moore’s Law is Dead μέσω Videocardz.

Το Arc είναι η νέα επωνυμία GPU της Intel σχεδιάστηκε για να “αντιμετωπίσει” την Nvidia GeForce και την AMD Radeon, με το Arc Alchemist είναι η πρώτη GPU που θα κυκλοφορήσει.

Η εταιρεία είχε κατασκευάσει νωρίτερα την Intel DG1, η οποία ήταν μια σχετικά αδύναμη κάρτα, βασισμένη στην αρχιτεκτονική γραφικών Xe LP. Αντίθετα, η νέα κάρτα αποτελεί μέρος του οδικού χάρτη Xe HPG της Intel (υψηλής ισχύος / gaming) και λέγεται ότι προσφέρει απόδοση παρόμοια με μια Nvidia RTX 3070 χάρη στις 512 μονάδες εκτέλεσης (EU) και 16 GB μνήμης GDDR6.

Σύμφωνα με διαρροές, η Intel ίσως κυκλοφορήσει πολλές παραλλαγές της GPU «DG2» , συμπεριλαμβανομένων ελαφρύτερων εκδόσεων με 448EU, 384EU, 256EU ή μόλις 128EU.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts