ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Internet Explorer: Τίτλοι τέλους το καλοκαίρι του 2022

Ο Internet Explorer υπήρξε κάποτε ένας από του πιο δημοφιλείς browser, ωστόσο τώρα καταργείται οριστικά. Μετά από σχεδόν 27 χρόνια ζωής, δεν θα εμφανιστεί ξανά στις εκδόσεις των Windows 10 μετά τις 15 Ιουνίου του 2022, όπως ανακοίνωσε η Microsoft.

Αυτό σημαίνει πως η εταιρεία δεν θα κυκλοφορεί αναβαθμίσεις ασφαλείας για τον Explorer και δεν θα υπάρχει καμιά μορφή υποστήριξης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, το πρόγραμμα Microsoft Edge, που πρωτοεμφανίστηκε το 2015 μαζί με τα Windows 10, έχει μία δυνατότητα συμβατότητας με τον Internet Explorer που θα συνεχίσει να λειτουργεί, με αποτέλεσμα οι χρήστες να μπορούν να φορτώνουν παλιές ιστοσελίδες.

Ο Internet Explorer, ο οποίος έχει φτάσει στην 11η έκδοσή του, πρωτοεμφανίστηκε το 1995 μαζί με τα Windows 95 και μεταξύ 2000-2005 είχε μερίδιο αγοράς 90% έως 95% παγκοσμίως. Στο τέλος της δεκαετίας του 2000. ωστόσο, άρχισε να χάνει έδαφος μετά την εμφάνιση του Google Chrome, ο οποίος τον ξεπέρασε για πρώτη φορά το 2012.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ακόμα πως αλλάζει την default γραμματοσειρά, που είναι η Calibri σε όλα τα προϊόντα της από το 2007, καλώντας τους χρήστες όλου του κόσμου να ψηφίσουν για τη νέα προτιμώμενη γραμματοσειρά.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts