ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Intracom: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση της Intrasoft – Στα €184,6 εκατ. το τίμημα

Το τίμημα περιλαμβάνει καταβολή μετρητών ύψους €166,6 εκατ. και μεταβίβαση μετοχών της αγοράστριας εταιρείας αξίας €18 εκατ.

Στα 184,6 εκατ. ευρώ ανήλθε το τίμημα για το σύνολο των μετοχών της Intrasoft, σύμφωνα μα ανακοίνωση της Intracom.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

Η INTRACOM HOLDINGS (ATHEX: INTKA) σε συνέχεια της από 08.10.2021 Ανακοίνωσής της γνωστοποιεί την ολοκλήρωση της πώλησης και μεταβίβασης του συνόλου των μετοχών της INTRASOFT INTERNATIONAL στη NETCOMPANY GROUP A/S (εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης: NETC), σύμφωνα με τις προβλέψεις της από 08.10.2021 δεσμευτικής συμφωνίας αγοραπωλησίας μετοχών.

Εκ του συνόλου των μετοχών της INTRASOFT INTERNATIONAL, ποσοστό 91,74% ανήκε στην INTRACOM TECHNOLOGIES Sarl, θυγατρική του Ομίλου INTRACOM HOLDINGS, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό ανήκε σε ανώτατα και ανώτερα στελέχη της INTRASOFT INTERNATIONAL.

Το τίμημα για το σύνολο των μετοχών της INTRASOFT INTERNATIONAL ανήλθε σε € 184,6 εκατ., το οποίο περιλαμβάνει καταβολή μετρητών ύψους € 166,6 εκατ. και μεταβίβαση μετοχών της αγοράστριας εταιρείας αξίας € 18 εκατ.

Ο κ. Δημήτρης Κλώνης, Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της INTRACOM HOLDINGS, δήλωσε: «Ολοκληρώθηκε σήμερα μια εξαιρετικά σημαντική συμφωνία για τον Όμιλό μας. Η INTRACOM, με υψηλή ρευστότητα και σημαντική δυνατότητα μόχλευσης, συνεχίζει δυναμικά στην τεχνολογία με την INTRACOM DEFENSE, στις κατασκευές, υποδομές και στα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με την INTRAKAT, στην ανάπτυξη ακινήτων με την INTRADEVELOPMENT, ενώ παράλληλα διερευνά προσεκτικά τις επενδυτικές επιλογές της σε τομείς αιχμής που αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η INTRACOM θα μετεξελιχθεί σταδιακά σε επενδυτική εταιρεία στοχεύοντας στην επίτευξη υψηλών αποδόσεων στις επενδύσεις της, προσφέροντας διαχρονικά μεγαλύτερη αξία στους μετόχους της».

Διαβάστε ακόμη

Γιατί οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν θέλουν αυξήσεις μισθών – Ο φόβος του πληθωρισμού για το 2022

Citigroup: «Βουνό» για την Ελλάδα η επιστροφή της δημοσιονομικής πειθαρχίας (διάγραμμα)

ΔΕΣΦΑ: Διαγωνισμός για τον «επόπτη» της κατασκευής του Σταθμού Αμπελιάς

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts