ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

iPadOS 16: Το περιμένουμε την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου

Η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το iPadOS 16.1 την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου για να αντιμετωπίσει νέα σφάλματα λογισμικού ή προβλήματα, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Σε σημερινό του tweet, ο Gurman είπε ότι το iPadOS 16.1 πρόκειται να κυκλοφορήσει την εβδομάδα της 24ης Οκτωβρίου. Πιθανό σενάριο αποτελεί να κυκλοφορήσει ταυτόχρονα με το iOS 16.1 δεδομένου ότι η τελευταία έκδοση beta κάθε ενημέρωσης έχει τον ίδιο αριθμό κατασκευής.

Καθώς υπήρξε αυτή η καθυστέρηση, το iPadOS 16 θα κυκλοφορήσει ως iPadOS 16.1. Η ενημέρωση είναι συμβατή με όλα τα μοντέλα iPad Pro, το iPad Air τρίτης γενιάς και νεότερες εκδόσεις, το iPad mini και μεταγενέστερα πέμπτης γενιάς και το iPad πέμπτης γενιάς και μεταγενέστερα.

Το iPadOS 16 αρχικά αναμενόταν να κυκλοφορήσει μαζί με το iOS 16 τον Σεπτέμβριο, αλλά η Apple καθυστέρησε την ενημέρωση αφού ορισμένοι χρήστες έμειναν δυσαρεστημένοι με τη νέα δυνατότητα Stage Manager που σκοπό έχει να διευκολύνει το multitasking.

Η Apple επέκτεινε πρόσφατα το Stage Manager σε παλαιότερα μοντέλα iPad Pro με τσιπ A12X και A12Z που κυκλοφόρησαν το 2018 και το 2020, αν και χωρίς υποστήριξη εξωτερικής οθόνης, γεγονός που περιορίζει τη δυνατότητα σε τέσσερις εφαρμογές στην ενσωματωμένη οθόνη σε αυτά τα μοντέλα. Η Apple καθυστέρησε επίσης την υποστήριξη εξωτερικής οθόνης για μοντέλα iPad με το τσιπ M1 μέχρι αργότερα αυτό το έτος.

Η Apple βελτίωσε το Stage Manager τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά ορισμένοι χρήστες είπαν ότι η δυνατότητα εξακολουθεί να έχει αρκετά προβλήματα στην τελευταία έκδοση beta του iPadOS 16.

Το macOS Ventura θα κυκλοφορήσει επίσης τον Οκτώβριο — ενδεχομένως παράλληλα με το iPadOS 16.1.

ΠΗΓΗ TECHBLOG