ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

iPhone 12: Επίσημα με διπλό σύστημα κάμερας και OLED οθόνη

Το βασικό μοντέλο της σειράς, iPhone 12, έρχεται με αναβαθμισμένη OLED οθόνη, αλλά και με το ανανεωμένο διπλό σύστημα κάμερας. Από μπροστά μπορεί κάποιος να το μπερδέψει με το περσινό iPhone 11, όμως φέρνει σημαντικές αναβαθμίσεις, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, για να προσελκύσει και τους κατόχους του περσινού μοντέλου.

Το νέο iPhone 12 είναι 11% λεπτότερο, 15% ελαφρύτερο και 16% μικρότερο από το iPhone 11. Η νέα οθόνη μπορεί να φτάσει έως και 2.000.000 αντίθεση. Η Apple χρησιμοποιεί ένα νέο γυαλί στην οθόνη και την πλάτη του νέου iPhone, με την ονομασία Ceramic Shield, η οποία προσφέρει 4 φορές περισσότερη προστασία από πτώσεις.

Το iPhone 12 χρησιμοποιεί ένα νέο σύστημα κεραιών για την καλύτερη δυνατή επίδοση του 5G. Η Apple έχει κάνει optimize το iOS για να μπορεί να φτάσει στο μέγιστο επίπεδο την ταχύτητα, ενώ κρατάει όσο το δυνατόν χαμηλότερη την κατανάλωση. Το iPhone 12 προσφέρει τη λειτουργία Smart Data, για έξυπνη εναλλαγή μεταξύ 4G και 5G.

Ο νέος A14 Bionic είναι ο πρώτος επεξεργαστής παγκοσμίως που είναι κατασκευασμένος στα 5nm. 11.8 δισεκατομμύρια transistors βρίσκονται μέσα στο νέο SoC. Η νέα εξαπύρηνη CPU είναι έως και 50% γρηγορότερη από ότι υπάρχει στην αγορά. Η τετραπύρηνη GPU είναι έως και 50% γρηγορότερη σε σχέση με τον ανταγωνισμό, με την Apple να αναφέρει ότι είναι η γρηγορότερη GPU στον πλανήτη. Επίσης, προσφέρει 80% ταχύτερο Neural Engine.

Το άρθρο ανανεώνεται συνεχώς

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts