ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

iPhone 12: Κίνηση «ματ» το δίκτυο 5G για την αγορά της Κίνας

Κατά το δεύτερο τρίμηνο, σχεδόν τα μισά από τα smartphone που αποστέλλονται στην Κίνα είχαν συνδεσιμότητα 5G, σύμφωνα με την Διεθνή Εταιρεία Ανάλυσης Δεδομένων

Η πολυαναμενόμενη νέα σειρά iPhone 12 της Apple με συνδεσιμότητα 5G θα αποτελέσει τον «ακρογωνιαίο λίθο» στην αγορά της Κίνας, καθώς αποτελεί το κλειδί για την επίτευξη αυτού που οι αναλυτές αποκαλούν αναβάθμιση “supercycle”, δηλαδή ένα νέο κύμα πολυετούς ανόδου για τα έσοδα της εταιρείας.

Το 5G αναφέρεται σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας επόμενης γενιάς που υπόσχονται εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες δεδομένων.

Πρόσφατα, η Apple παρουσίασε τέσσερα νέα μοντέλα iPhone με δυνατότητες 5G, παρόλο που οι εγκαταστάσεις δικτύων στις ΗΠΑ βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης του 5g, σε αντίθεση με τις αντίστοιχες της Κίνας που επεκτείνονται με ταχύτατους ρυθμούς.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ραγδαία αύξηση των πωλήσεων smartphone 5G, ιδιαίτερα από εγχώριους παίκτες κινητής τηλεφωνίας όπως η Huawei.

Η Apple, μετά τη χθεσινή παρουσίαση iPhone με 5G δίκτυο, μπαίνει στην «αρένα» των πωλήσεων και πραγματοποιεί κίνηση «ματ» σε μια αγορά που αντιπροσωπεύει περίπου το 15% των συνολικών πωλήσεων του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού.

Η Κίνα εκτός του ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά smartphone 5G στον κόσμο, είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό συνδέσεων 5G, ενώ παράλληλα παραμένει βασικό συστατικό της συνταγής επιτυχίας της Apple, καθώς εκτιμάται ότι περίπου το 20% των αναβαθμίσεων iPhone, θα προέρχονται από αυτήν την περιοχή κατά το επόμενο έτος.

Σε μία αμφίρροπη χρονιά, λόγω της πανδημίας, η σειρά iPhone 11 αλλά και το φθηνότερο iPhone SE δεύτερης γενιάς, αποδείχθηκαν δημοφιλή για τους Κινέζους καταναλωτές, καθώς βοήθησαν την εταιρεία να δει μια ανάκαμψη στις πωλήσεις της το δεύτερο τρίμηνο, μετά από την απότομη πτώση των πωλήσεων στις αρχές του 2020.

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts