ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

iPhone 12: Στη Γαλλία θα περιλαμβάνουν ακουστικά στο πακέτο αγοράς

Αν και παγκοσμίως η Apple θα προσφέρει το iPhone 12 μόνο με καλώδιο φόρτισης, στη Γαλλία το πακέτο αγοράς θα περιλαμβάνει και ακουστικά. Μπορεί οι προθέσεις της Apple για το περιβάλλον να είναι σωστές, όμως οι νόμοι της Γαλλίας απαγορεύουν την πώληση οποιουδήποτε smartphone χωρίς να παρέχονται ακουστικά.

Ο νόμος στη Γαλλία απαιτεί όχι μόνο από τα iPhone 12, αλλά από όλα τα smartphone να συνδυάζονται με “hands-free kits” ή ακουστικά για την προστασία των παιδιών ηλικίας 14 ετών και κάτω από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Η κυβέρνηση στη Γαλλία δεν πιστεύει ότι έχουν τεκμηριωθεί επιστημονικά οι επιπτώσεις της μακροχρόνιας έκθεσης στην ακτινοβολία των smartphone.

Επίσης, πρέπει να υπάρχουν εγχειρίδια χρήσης στη συσκευασία, που να προτείνουν τη χρήση ενός hands-free, αλλιώς η κατασκευάστρια εταιρεία θα έχει πρόστιμο 75.000 ευρώ για κάθε συσκευή που πουλάει. Προφανώς καμία εταιρεία δεν πρόκειται να διακινδυνέψει ένα τόσο μεγάλο ποσό, ούτε η ίδια η Apple. Οπότε, όσοι τυχεροί πεταχτούν στη Γαλλία για να αγοράσουν το νέο iPhone 12 το πακέτο αγοράς τους θα περιλλαμβάνει και τα ακουστικά (earpods).

Πηγή

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts