ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

iPhone 13: O Kuo υποστηρίζει ότι θα προσφέρει δορυφορική επικοινωνία

iPhone 13: O Kuo υποστηρίζει ότι θα προσφέρει δορυφορική επικοινωνία

iPhone 13: O Kuo υποστηρίζει ότι θα προσφέρει δορυφορική επικοινωνία

Σύμφωνα με τα όσα γράφει ο Ming-Chi Kuo, το επερχόμενο iPhone 13 θα μπορεί να συνδέεται με δορυφόρους σε γεωστατική τροχιά. Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι τα νέα iPhone θα έχουν μπορούν να βλέπουν τους δορυφόρους σε Low Earth Orbit, ή LEO με τη βοήθεια του Qualcomm X60 Modem.

Με τη δυνατότητα αυτή, τα iPhone 13 series θα μπορούν να επιτρέπουν την πραγματοποίηση κλήσεων, την αποστολή μηνυμάτων και τη σύνδεση στο Internet ακόμα και σε περιοχές που δεν υπάρχει σύνδεση στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Τα modems της Qualcomm που θα χρησιμοποιεί το iPhone εκτιμάται ότι θα δίνουν αυτή τη δυνατότητα, με την Apple να θέλει να είναι μία από τις πρώτες εταιρείες smartphones που θα προσφέρουν τη δυνατότητα της σύνδεσης με δορυφόρους χαμηλής τροχιάς.

Παρόμοια δυνατότητα εκτιμάται ότι και η SpaceX, μέσω της υπηρεσίας Starlink, θα προσφέρει τη δυνατότητα της παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας μέσω των δορυφόρων που κινούνται σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts